• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Стефан Янев:За нас най-важният въпрос е доверието на българите

Стефан Янев:За нас най-важният въпрос е доверието на българите

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Стефан Янев, каза че характерното за политическата криза в България е липсата на диалог. „Политическите партии избраха да говорят през скандала, през обвиненията взаимни. Именно това ме кара да мисля, че думата диалог е една от тези думи, които по-често трябва да върнем в нашия политически речник. Нужни са и думите взаимодействие, съгласие по национални приоритети".

БВ ще търси решение в употребата на тези думи и в съдържателно и смислено поведение, които да водят до диалог, който да изведе страната от кризата.

Думите диалог, взаимодействие, съгласие по приоритети на държавата, решения в интерес на хората, бяха думи позабравени в политическия речник, заяви Янев. „Ние от първия ден на предишното НС говорехме с този тон. Сега в тази кампания тези думи се използват от почти всички партии, защото това е начинът - търсене на баланси чрез диалог."

Ние искаме да предложим теми, които събират българското общество, а не го разделят, категоричен е Зафиров. „И в предишния парламент се опитахме да изведем 4 приоритета - приемане на Законите за ПВУ, приемане на България в Шенген, приемане на бюджет на страната, както и съдебна реформа. Това са нещата, които могат да бъдат основа за разговор, за диалог".

По отношение на мерките, които държавата може да предприеме, това е засилване на нейните регулаторни функции по отношение на пазара, допълни Янев. „И разбира се повишаване на родното производство".

За нас най-важният въпрос е доверието на българите, които се чувстват измамени и изоставени от политиците, в заключение каза Янев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.