• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Димитър Дилчев: Системата за таксуване и видеонаблюдение в столичният транспорт се дигитализира

Димитър Дилчев: Системата за таксуване и видеонаблюдение в столичният транспорт се дигитализира

/КРОСС/ От 1 март перфораторите са история в София, както и хартиеният билет. От 15 март предстои връщането на картата за една линия във вида, в който беше преди 1 януари. Това каза директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев в „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

По думите му за тези 6 месеца, откакто работи новата тарифна политика, са продадени толкова годишни карти, колкото предишните две календарни години. „Годишната карта се превърна в предпочитан документ за пътуване в София", допълни Димитър Дилчев.

Той добави, че всеки, който пътува редовно и си направи сметка, разбира, че годишната карта е най-изгодна, като има вариант за разсрочено плащане.

„Около 3% от пътуванията в столицата се извършват с карта за една линия и затова ще се върне от 15 март. Има дни, в които над 60 000 пътувания се извършват с безконтактна карта. Предпочитаният билет е 30 плюс, около 7, 8, до 10 процента от хората, които използват този билет, се прекачват. 30 минути е достатъчен прозорец от време, в който да се извърши втора, дори и трета валидация. В момента валидирането е задължително, но няма глоба, ако не се направи. Не делим хората на различни групи, делим ги на редовни и нередовни", обясни Дилчев.

Системата за таксуване и видеонаблюдение столичният транспорт се дигитализира, заяви той.

Проверките в столичния градски транспорт са ефективни единствено в присъствието на органите на реда, заяви още Дилчев. Акциите ще бъдат засилени в районите, в които има проблеми при наличен ресурс от страна на МВР, допълни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.