• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Отварят музей, посветен на Боб Дилън

Отварят музей, посветен на Боб Дилън

/КРОСС/ Музей, отдаден на музиканта и притежател на Нобелова премия за литература Боб Дилън, отваря порти в Тълса, щата Оклахома, съобщи Associated Press, представени от Българска телеграфна агенция. Елвис Костело, Пати Смит и Мейвис Стейпълс ще бъдат измежду високопоставените посетители, които ще участват на церемонията за откриването през уикенда.

Самият Боб Дилън няма да бъде измежду присъстващите, в случай че не изненада всички. Необичайно е жива персона да има музей - Боб Дилън ще навърши 81 години на 24 май, само че пък е обяснимо за създател от подобен сан и с огромно значение върху актуалната музика. Изпълнителят не престава да работи, има театрални изяви и издава нова продукция.

Боб Дилън е бил в Тълса преди три седмици като част от концертното си турне. Той обаче не е пристигнал да види експозицията, отдадена на живота и творчеството му. Изпълнителят, несъмнено, има покана и може да пристигна когато и да е, сподели Стивън Дженкинс, шеф на музея.

Центърът предлага завладяващо кино преживяване, пространство за осъществявания, студио, където посетителите могат да влязат в ролята на продуценти и да "миксират" разнообразни детайли от инструменталите в песните на Дилън. Има опция и да създадат музикално странствуване през стадиите на неговата кариера. Архивът на музея разполага с повече от 100 000 продукта, само че достъпът до доста от тях е стеснен и става след предварителна спогодба.

За откриването на центъра е готова галерия с произведения на фотографа Джери Шацбърг. Негова фотография на Боб Дилън от 1965 година е сложена върху триетажната фасада на музея. Боб Дилън има 10 награди " Грами " и специфична " Грами " за цялостни достижения (1991 г.). Той е номер едно в класацията " 100-те най-велики реализатори на всички времена " на сп. Rolling Stone. Музеят, отдаден на създателя, отваря порти за необятната общност на 10 май.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.