• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Димитър Димитров: Предстои да се разбере какво и как ще се роди като политическа и обществена алтернатива

Димитър Димитров: Предстои да се разбере какво и как ще се роди като политическа и обществена алтернатива

/КРОСС/ Колкото и да се опитват да променят реалността, в огромната си част този протест е мирен. Да, има единични ескалации на напрежението, има отделни хора, които изкъртват павета и мятат по полицаите, но това не е лицето на протеста". Това каза пред БНР Димитър Димитров, историк, писател и блогър, който участва в днешния протест.

Той заяви, че не споделя необходимостта, нуждата да се причислява към някоя група: "Хората могат да бъдат личности, могат да бъдат индивиди, отговорни сами за себе си, независими". Не трябва да се стига до ескалация на напрежението, категоричен беше Димитров: "Затова е жизнено важно колкото може повече трезво мислещи, нормални граждани да излязат с лицата си и с позиция. И по-късно днес, не на въстание, а на площад „Независимост", където да се стигне до оставката не само на правителството на Бойко Борисов, а и на главния прокурор Иван Гешев, това са двете основни искания от самото начало на протеста до днес". Едно управление няма как да бъде добро, ако е нелегитимно:

"Какво и как ще се роди като политическа, като обществена алтернатива, предстои да видим в идните месеци", подчерта Димитър Димитров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

адв.Елена Гунчева

БОРИСОВ Е МРЪСЕН ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ Днес Онуй не се посвени да разпореди полицията да използва лютив спрей срещу българи, включително и жени и възрастни хора. Отишли мирно да протестират. Явно виквете „Оставка“ се отразяват на нежната джендърска душа на нарцисоида. А полицаите …..май не бяха точно полицаи. Поне част от тях нямаха отличителни знаци и отказваха да се представят. И обгазяваха и жени, без да има никаква причина. Днес българите показаха, че повече няма да търпят престъпници, а престъпниците във властта показаха, че ще запазят властта дори с цената на кръв. Днес аз бях там и видях как непредизвикано хората се обгазяват. Как се арестуват и влачат. Как полицаи отказват да се легитимират и нарушават Конституцията и законите….как хората смело отстояват правата си и естественото си законно право на съпротива срещу безумието. В България, в която ни плашат с комунисти, вече има установен фашизъм. Арести, побои, използване на оръжия срещу гражданите. Безпричинно задържане. Показно арестуване на партийия лидер на „Възраждане“ Костадин Костадинов по причина, която може да предизвика само смях, но която полицаите явно са намерили за важна, за да го приберат от ареста. Днес властта показа истинското си уродливо и грозно лице, а Борисов доказа, че мръсен позор за България, който трябва час по-скоро да бъде изметен от властта, докато не е започнал да избива неудобните нему. Днес властта прекрачи границата….. Наш ред е!

02.09.2020 23:32:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.