• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Петко Димитров: Ще продължим да търсим форми и начини да бъдат защитени правата и здравето на софиянци

Петко Димитров: Ще продължим да търсим форми и начини да бъдат защитени правата и здравето на софиянци

/КРОСС/ "Най- вероятно управляващото мнозинство няма да се съобрази с мнението на опозицията и редица неправителствени организации по отношение на мястото на инсталацията за RDF гориво. А най-лошото е, че няма да се съобрази с мнението на гражданите", каза по време на заседанието на СОС общинският съветник Петко Димитров.

„През изминалата година Младежкото обединение на БСП в София проведе информационна кампания на терен сред тези граждани, които всички използват като щит на тезите си“, заяви Димитров, който е и председател на младите социалисти в столицата.

„За съжаление установихме, че хората изобщо не знаят за какво става въпрос. А тези, които бяха разбрали, не са съгласни да се изгаря RDF горивото в тази част на града“, посочи той.

Петко Димитров изтъкна, че е необходимо да запознае Общинския съвет с мнението на живеещите в район Сердика, където е планирано изграждането на въпросната система, а и на стотиците хиляди хора живеещи в съседните райони Подуяне, Надежда, Оборище и други.

„Те са твърдо против“, заяви той и допълни, че общинските съветници, избрани от гражданите на София, са задължени да се съобразят с мнение на гражданите.

„Инициираният от БСП през миналия мандат референдум по темата, по волята на управляващите Столична община, остана мираж“, припомни Димитров.

„Въпреки това ние ще продължим да търсим форми и начини да бъдат защитени правата и здравето на софиянци“, категоричен бе най-младият общински съветник.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.