• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Григор Димитров отпадна във втория кръг на Sofia Open

Григор Димитров отпадна във втория кръг на Sofia Open

/КРОСС/ Шампионът през 2017 година Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 597900 евро.

Поставеният под номер 3 Димитров претърпя поражение от Иля Ивашка (Беларус) с 3:6, 6:7(3) след 111 минути игра пред около 7 хиляди зрители в зала "Арена Армеец". 

В първия си мач от малко повече от месец след отпадането във втория кръг на Откритото първенство на САЩ хасковлията допусна пробив още в първия гейм. Той получи шанс да го върне веднага, но не се възползва, а след това Ивашка реализира нов брейк, за да вземе първия сет.

Във втората част 23-ият в света Димитров заигра по-добре и при 2:2 изработи още две възможности за пробив, но отново не успя да реализира нито една от тях. В последствие при 3:4 българинът се измъкна от 15:40 при собствен сервис. 

Краят на сета беше особено драматичен. При 5:5 в маратонски гейм Димитров пропусна четири възможности за пробив, а след това трябваше да спаси два поредни мачбола на Ивашка и от изоставане от 15:40 при подаването си стигна до тайбрек.  В него 71-ият в световната ранглиста Ивашка взе ранно предимство от 4:1 точки, след което при 6:3 Димитров допусна грешка от форхенд и така загуби първия си мач на родна земя в Тура на АТП след пет години и половина, когато за последно участва в надпреварата в София.

"Труден мач, много съм щастлив, че спечелих. Много е трудно да се играе срещу Григор, особено тук. Зрителите го подкрепяха, беше тежко, имаше напрежение, но успях. Приятно е да се играе в такава атмосфера, надявам се в следващия мач да имам повече подкрепа от трибуните", каза Ивашка в интервюто на корта след мача.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.