• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Димитров и Рубльов с победа на двойки в Монреал

Димитров и Рубльов с победа на двойки в Монреал

/КРОСС/ Григор Димитров и Андрей Рубльов започнаха с победа присъединяване си на двойки на шампионата по тенис на твърда настилка в Монреал от сериите "Мастърс 1000 " с награден фонд близо 6 милиона $. В мач от първия кръг българо-руският дует надви над шампионите от "Уимбълдън " Матю Ебдън и Макс Пърсел с 3:6, 6:2, 10-8 за 73 минути игра, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това бе втора победа за деня за Димитров, който преди този момент отстрани на сингъл представителя на домакините от Канада Алекси Галарньо в два сета. Двубоят стартира по-добре за Ебдън и Пърсел, които се възползваха добре от неналичието на сработеност у Димитров и Рубльов и бързо натрупаха преднина от 5:1 гейма. Българинът и руснакът избавиха три сетбола в седмия гейм и направиха пробив в осмия, с цел да понижат до 3:5, само че незабавно по-късно още веднъж изгубиха подаването си, което даде откриващата част на австралийците. Във втория сет обаче Димитров и Рубльов започнаха да демонстрират класата и за какво и двамата са в топ 20 на международната класация на сингъл.

Българинът и руснакът взеха втория сет с 6:2 и форсираха дълъг тайбрек, който да дефинира спечелилия. В него Ебдън и Пърсел имаха задатък в първите разигравания, с цел да поведат с 5:2 точки с два минипробива. Преднината им обаче се задържа минимално и след втората промяна на полетата Димитров и Рубльов осъществя три следващи точки, с цел да поведат с 8:7. Последва ново равнене и нова пропусната опция за австралийците, с цел да могат Димитров и Рубльов да затворят мача с 10:8 точки. Във втория кръг българинът и руснакът ще играят с поставените под номер 2 в схемата и шампиони за 2019 година Марсел Гранойерс от Испания и Орасио Себайос от Аржентина.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.