• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Зам.-министър Димитър Недялков участва в дискусия по пътна безопасност с ученици от столично училище

Зам.-министър Димитър Недялков участва в дискусия по пътна безопасност с ученици от столично училище

/КРОСС/ Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков участва в дискусия по пътна безопасност в 132 СУ "Ваня Войнова" - София. Той запозна присъстващите ученици с основните изисквания, свързани с обучението на кандидатите за водачи, като обърна специално внимание на задължителните елементи в обучението по практика.

„Бъдете уверени, спокойни и най-вече отговорни на пътя. От поведението на всички зависи опазването живота и здравето на всички участници в пътното движение. Това е важно, защото човешкият живот няма цена", подчерта заместник-министър Димитър Недялков. Той бе категоричен, че обучението е от съществена важност за изграждането на правилните навици и поведение на пътя, така че новите водачи излизайки на пътя, като пълноправни участници в движението, да спазват правилата и да не предизвикват рискови ситуации.

По време на дискусията бе акцентирано и на управлението на МПС след употребата на алкохол и упойващи вещества. С използването на специални очила учениците имаха възможност да се запознаят с негативния ефект от тяхната употреба.

„Кампанията стартира миналата година от 78 СУ „Христо Смирненски" в Банкя, в памет на Стефан Стефанов, който загина в нелеп пътен инцидент. До момента сме провели дискусии в 5 училища, като планираме кампанията да се разрасне в още учебни заведения", заяви организаторът на инициативата Красимира Манолова, председател на Фондация Стефан Стефанов - ПМС - Всички заедно за едно.

Участие в събитието взеха ученици от 11 и 12 клас, представители на общинската власт, неправителствени организации и ръководството на училището.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.