• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8396
  •  GBP / BGN 2.2656
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Швейцария уволни наши треньорки по художествена гимнастика за "недопустими методи на тренировка"

Швейцария уволни наши треньорки по художествена гимнастика за "недопустими методи на тренировка"

/КРОСС/ Швейцарската федерация по гимнастика уволни треньорките на националния отбор Илиана Динева и Гергана Станчева заради нарушения на професионалната етика и спря тренировките на националния отбор за европейските младежки игри.

Решението дойде след като неназована гимнастичка се оплакала от Динева, че е била наричана "дебела крава", била лишена от вечеря и е била принудена да тренира контузена, информира "24 часа".Илиана Динева работи от години в Швейцария и никога не е имало оплаквания от нея, разказва медията. Динева вече е наела адвокат и смята да съди федерацията.

На пресконференцията пред двама журналисти тя бе защитена и от свои бивши състезателки, които твърдят, че всичко е лъжа.

Българската федерация също защити треньорките.

В писмо, публикувано във Facebook, президентът на БФ по художествена гимнастика Илиана Раева посочва, че това не е първото подобно решение на швейцарците. Преди години така е била уволнена Весела Димитрова, извела ансамбъла им до безпрецедентното осмо място на световно първество. След това Димитрова, която в момента е начело народния ансамбъл, печели делото срещу федерацията. По-късно същата е съдбата и на Мирела Пашалиева, освободена поради липсата на резултати.Българската федерация иска честно разследване на случая и изчистването на името на двете треньорки. Раева отбелязва, че "просто няма как в спорта да станеш шампион без да тренираш".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По-полека в Швейцария. Не забравяйте,че синът и снахата на Кадафи,докато той още беше на власт,ги изпроводиха с белезници и черни печати в паспортите на летището,защото се държали зле с прислужницата си.Кадафи си взе милиардите и си ги отнесе в Италия,затвори си бензиностанциите,но до днес изгонените не стъпиха в Швейцария.

05.07.2020 07:45:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.