• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Милен Керемедчиев: Гоненето на 14 български дипломати, не е намаляване на общата бройка на нашата мисия в Русия

Милен Керемедчиев: Гоненето на 14 български дипломати, не е намаляване на общата бройка на нашата мисия в Русия

/КРОСС/ Обикновено по дипломатически протокол гоненето на дипломати, след като вече са обявени едните за персона нон грата, става в рамките на няколко седмици. Руската страна се забави почти месец с реципрочната мярка, каза в БНТ "Денят започва" бившият зам. външен министър Милен Керемедчиев. Тази мярка освен това е доста мека и дори не е реципрочна, тъй като България не само че изгони 70 дипломати и служители, но и закрихме Генералното консулство на Руската федерация в Русе и намалихме като цяло броя на руските дипломати у нас, обясни той. По думите му Русия не е направила това.

Гоненето на 14 български дипломати - 4 дипломата и 10 технически служители, не е намаляване на общата бройка на нашата мисия в Русия. Това означава, че ние можем да ги заменим с нови лица, които да бъдат одобрени от руската страна. Т.е. няма толкова силна реципрочност, допълни Керемедчиев.

Очаквах по-сериозна мярка, например закриване на нашето Генерално консулство в Санкт Петербург, но това не се случи. Нашите дипломати, които са обявени за персона нон грата, са в Екатеринбург, а България беше обявила, че ще закрие Генералното си консулство там и те щяха да бъдат изтеглени у нас. По думите му мярката е мека, но е трябвало да се случи и влиза в цялата стратегия на Русия за намеса в предстоящите избори на България.

За мен това е вмешателство във вътрешните работи на България, защото да се атакува правителство, което вече е в миналото и да се говори отново за дружбата между двете ни страни, показва, че Русия би искала в следващите избори да има много по-приятелски ориентирани към нея партии, които да влязат в Народното събрание, отбеляза Керемедчиев. Той е категоричен, че работа на службите в България е да извадят на показ българските граждани, които са комуникирали и контактували с руските дипломати и са им подавали информация и да им бъдат повдигнати обвинения.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Вечна дружба с кадровата служба

Може би и тоя е свързан със зелените чорапи като льотчика и новия служебен външен министър...Навремето изнесоха парите предвождани от агента на РУМНО Луканов и сега си гледат живота! Но ще дойде и видов ден за тях...Рано или късно, дори в отвъдния живот. Господ прощава, но не забравя.

09.08.2022 00:38:21

Докога тоя червей?

Тоя боклук, дето кара Мазарати и е по-богат от Мутрата, защо не си такова майката? Аман от такива лайна, дето ги показват час по час по телевизора. Мъж като лайно на дъжд...Самозабравил се лумпен!

09.08.2022 00:35:35

Анонимен

Тоя папуняк сериозно ли говори? И това е дипломат? Човек владеещ езика? Той прави ли разлика между предоставяне на информация и предоставяне на квалифицирана информация, в нарушение на служебни задължения. Работата на всеки дипломат е да събира информация и съответно да информира приемащата страна за различните възможности. Дейба идиотите. Един читав няма. А ако не е идиот, значи е гнил човек, защото заблуждава и манипулира. В първата си част е прав. Руснаците можеха много повече.

08.08.2022 15:41:16

Анонимен

Жалко за бивш външен министър, който пропагандира за намеса във вътрешните работи на България от страна на Русия и пердизборен трик малкият брой български дипломати отзовани като реципрочна мярка на изгонените руснаци. Най-голямата проруска агитация е обявяването на шефа на Руския културен дом за нежелана личност. Никъде по света не се изразява страх от нечия култура, а е свидетелство на ниска култура.

08.08.2022 15:01:19

Анонимен

Погледнато от настоящето нищо не се е променило в България от времето на турско. По телевизията се излъчват филми на поробителите и нито един филм на освободителите. Закриват се руските канали, а се излъчват новини на турски език. Евала, ашкулсун! Прощавай дядо Иван за непризнателната рая!

08.08.2022 14:35:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.