• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Ректорът откри Университетски център „Алумни УНСС“

Ректорът откри Университетски център „Алумни УНСС“

/КРОСС/ Университетски Алумни център беше официално открит днес в УНСС. Центърът е създаден за да съхрани, насърчи и развие взаимовръзката между Университета и неговите възпитаници. 

 „Създаването на „Алумни УНСС“ е голяма възможност и за нашия университет и за хората, които са го завършили. Редовно при посещението на различни събития или подписването на меморандуми за сътрудничество с различни компании установяваме, че 70% от хората,  с които се срещаме са завършили нашия университет. Затова решихме да сме активната страна и създадохме този център. Днес го официализираме с това събитие и със създаването на борда“, каза при откриването ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

„Центърът се ангажира да подпомага дейността и развитието на Университета, като вдъхновява както възпитаници и други заинтересовани страни, така и неговия академичен състав в поддържането на ефективна алумни общност, която разкрива потенциала на нейните членове. Целта също така е да се консултират студентите и да се провеждат дейности за надграждане на техните  уменията и възможности за професионална реализация, да се наставляват и канализират усилията на обучаващите се студенти и възпитаници, търсещи по-добри възможности за учене и развитие, както и да се подкрепя и развива предприемаческо поведение у студентите“, подчерта директорът на Университетския център „Алумни УНСС“ доц. д-р Радко Радев.

 

 

 

Ани Филипова, регионален оперативен директор на Citibank за Азия и член на Алумни борда подчерта: „За мен да бъда част от Алумни борда е естествено продължение на това, което съм търсила и искам да правя повече. Смятам, че в това време на толкова промяна във всички сфери на живота е много важно университета като образование да бъде допълнен от такива като нас, които имат практиката и които знаят какво се случва, за да можем да дадем на студентите нещо по-пълно и завършено. И да им кажем, че имайки диплома от УНСС означава много, хора като мен са успели в международното банково дело и всеки може да го направи. Затова  съм много щастлива да съм  част от Алумни борда и с удоволствие ще участвам и организирам различни събития, за да можем да предоставяме на българите възможност да се развиват и да привличаме все повече сънародници да се връщат и развиват в нашата държава“.

В Алумни борда влизат: Ани Филипова, регионален оперативен директор на Citibank; Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на „УниКредит Булбанк“; Диана Митева, изпълнителен директор на „Банка ДСК“; Галина Денева, финансов директор на „Индустриален холдинг България“; Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ПОК „Доверие“; Венцислав Бичаков, изпълнителен директор на печатница „Алианс принт“; Петър Лозанов, съосновател и изпълнителен директор на BattlePasst; Георги Бисерински, Bloomberg TV Bulgaria; д-р Константин Бобчев, управляващ партньор Smart Consultants и преподавател в УНСС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.