• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Делян Добрев: Това правителство, колкото и протести да види, няма да си подаде оставка

Делян Добрев: Това правителство, колкото и протести да види, няма да си подаде оставка

/КРОСС/ Увеличението на цената на газа не е 13% - сравнява се цената за май с тази от април. Коректното сравнение, което трябва да направим, е каква щеше да е цената, ако „Газпром“ не ни беше врътнал кранчето. Ако не ни беше врътнал кранчето, цената щеше да е 123 лева, а вместо това тя щеше да падне с 31,7%, ако ги нямаше посредниците. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в предаването „Панорама“ по БНТ.

По думите му в момента получавам с 30% по-скъп газ заради посредниците, за разлика от Полша, чиято газ също е спряна.

Той показа решение на Министерски съвет от средата на април, гласувано от всички, според което на „Булгаргаз“ е наложено да не предприема действия по изпълнение на предложението на „Газпром Експорт“ по условията на плащане. „Само че преди да вземете това решение, трябваше още февруари месец да започнете да преговаряте със страни доставчици на газ. Газът сега ни го доставят посредници, един кубик няма, който да е доставен в България от самия производител. Няма да сезираме прокуратурата, а ще сезираме Рашков, ГДБОП и ДАНС за това, че фирма МЕТ продава на държавното дружество на 102 евро, а в същото време купува 1/5 от количествата, които е продала на 102 евро, си ги купува обратно на 82 евро“, заяви Делян Добрев.

ГЕРБ не е организатор на протестите, категоричен бе депутатът. „Ако ГЕРБ направи протест, в София ще има 30 000 души. Ние не искаме да правим протест. Това правителство, колкото и протести да види, няма да си подаде оставка, защото за 3 от 4-те партии е въпрос на оцеляване, защото не се знае дали пак ще влязат в парламента“, заяви Добрев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Деляне, колкото и вашето правителство подаде оставка, същите боклуци сте.

14.05.2022 14:00:50

Анонимен

Като отговор на по-долния пост. Може и да не е съвсем морален, може и да не е много умен, но е относително компетентен и в случая е прав. Простото Кире и Сие ни вкарват в дълбока дупка, всичко е покрито с тайна, всичко е в бъдеще време и се базира на надеждите на шепа идиоти, които се опитват да управляват икономиката с политически лозунги. И зад всичко това се хилят и ни гледат сеира щатите.

14.05.2022 09:48:47

Анонимен

Физиономията на един човек е индикатор за всичко. Човек с това лице умен ли е, морален ли е, компетентен ли е? Не е!!!

14.05.2022 09:20:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.