• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Ваня Добрева: Ваксината е наложителна сега!

Ваня Добрева: Ваксината е наложителна сега!

/КРОСС/ Прочетох, че другата седмица Унгария внася ваксини от Русия. Унгария, която е член на ЕС, не може да чака шест месеца американската ваксина, тъй като животът на унгарските граждани стои преди всички европейски договорености. Но това е Унгария, която винаги се позовава върху своя остатъчен суверенитет, когато става дума за национален интерес. Това каза заместник-председателят на Градския съвет на БСП - София проф. Ваня Добрева.

Тя припомни, че преди време е призовала поне Парламентарната група на „БСП за България" да реагира по този въпрос и да предложи закупуването на готови ваксини от Русия или Китай.

„Надявах се, че нашите ръководители са осъзнали, че социализмът е дълбоко хуманистична идеология, в центъра на която стои човешкият живот, любовта към човека, страданието заради неговите болки и участ, солидарност с неговите тегоби и мъки", изтъкна Добрева и допълни, че се е надявала да бъдат потърсени действително отговорни решения за справяне с тежката криза, а не декларации, които галят опозиционното ухо, но нищо не решават.

„Отново ще попитам: Защо България не може да закупи ваксина от Русия? Още повече, ваксинирането не е задължително и който не иска - може да не се ваксинира. Разбира се, след половин година, когато бъде готова американската или европейската ваксина, България ще закупи и от тях", посочи Ваня Добрева.

„Ваксината обаче е наложителна сега! И е далеч по-необходима от новите бойни самолети или новите бойни кораби", категорична е проф. Добрева.

Тя изрази недоумение от страха да бъде поставен този въпрос, да се окаже обществен натиск върху правителството.

„Или България е толкова зависима, че дори и ваксина не може да закупи от Русия? Тогава за каква свобода и демокрация говорим?" попита в заключение Ваня Добрева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

до малоумника

търговските отношения с Русия са невъзможни,защото е в санкции от ЕС.Нито ваксина,нито гащи могат да продават в ЕС.

16.11.2020 14:02:33

Анонимен

обаче, нали ти казва жената, като имат сега да се закупи,а после от Еропа, малоумник

16.11.2020 08:18:34

обаче

Ванче,руска кола ли караш.Или имаш руски телевизор,или някаква друга руска техника.В една страна като Русия,в която един казва какво има и какво е правилно можеш ли да имаш доверие в нещо.А и Русия е в санкции,заради окупацията на част от Украйна.Тя е в изолация.Това достатъчен отговор ли е на твоя риторичен въпрос.

16.11.2020 07:30:31

Идиот

Ех ванче а как ще се узаконят от комисията по лекарствени средства като още нямат нужното изследване и като мълчат за състава а и още много неизвестни

15.11.2020 22:29:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.