• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Румен Петков: Дано да не последва влизане с автомати в Посолството на САЩ

Румен Петков: Дано да не последва влизане с автомати в Посолството на САЩ

/КРОСС/ „За нашите приятели от САЩ нашето правителство са група носачи на куфари и раздавачи на документи при поискване. Обидно, грозно, отношение към българските институции" „Силно съм обезпокоен за съдбата на американското посолство в София. Преди една година президентът Румен Радев се обърна към нацията със същите думи, с които председателят на Сенатската комисия по външна политика на САЩ Боб Мендес изобличи корупцията на правителството на Борисов и смачканите медии в България. Всички си спомняме, че часове след това прокурори с тежко въоръжени полицаи нахлуха в президентството". Това каза лидерът на АБВ Румен Петков във видео, разпространено във Фейсбук.

„Американското посолство за пръв път се отнесе от години насам коректно към премиера Борисов като сподели на своя сайт една честна позиция на нашите приятели за ширещата се в огромни размери корупция под ръководството на Борисов. Сега естественото развитие е човека с каскета и шайка въоръжени полицаи да нахлуят в американското посолство", каза още Петков „Второто ми обръщение днес е по повод истината за развитието на ситуацията в Атомната централа в Козлодуй.

Преди месеци стана ясно под същия сайт на американското посолство, че посланик Мустафа с група българи и американци, са били в атомната централа, получили са стратегически документи от ръководството на централата и ние от ПП АБВ зададохме въпрос към министъра на енергетиката г-жа Петкова, към ръководството на енергийния холдинг и към ръководството на атомната централа кой е поканил и по чия инициатива е посещението на посланик Мустафа и компания, какви са темите на разговорите и какви са стратегическите документи, които са предоставени на чужденците. Министерство на енергетиката отговори, че те не са били запознати с посещението, а са информирани предния ден по телефона", казва Румен Петков, цитиран от агенция „Фокус".

„За нашите приятели от САЩ нашето правителство са група носачи на куфари и раздавачи на документи при поискване. Обидно, грозно, отношение към българските институции. БЕХ отговори, че всъщност той не знае какви точно документи са предоставени и теми са обсъждани, какви лица са били на територията на атомната централа. ДАНС отговори, че е ползван определен член по силата, на който може да се влезе в АЕЦ „Козлодуй". Ръководството на АЕЦ „Козлодуй" отговори, че не е в кръга на институциите, които са длъжни да предоставят информация. Обърнахме се към съда. Делото е насрочено за 10-и март от 10.30 ч. в Административния съд в София.

Страх ме е да кажа, че вярвам в българското правосъдие, но се надявам да бъде защитен националния интерес и ръководството на „Козлодуй" да бъде принудено да ни предостави списъка на лица, които са били в Козлодуй - българи и чужденци, защото е много важно българите на какво основани са имали право да влязат в стратегическия обект, чужденците на какво основание са имали да влязат в стратегическия обект и да ни предоставят документите, които са предоставени със завидна лекота на чужденците", заяви Петков.

Лидерът на АБВ обърна внимание, че сред тези документи може да има стратегически за централата и партньорските ни отношения с „Росатом" и „Атомстройекспорт". Той изрази надежда, че чувството на отговорност, патриотизмът и решимостта за справедливост за българския съд ще надделее.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Румене Румене, можеш и да имаш основание, но навремето Първанов, Калфин и ти отмъкнахте куп поддръжници на БСП, после това направи и Дончева. Вярно е, че Станишев беше мека мария и Бойко го ползваше като боксова круша. След него и Миков, същото мекотело. Сега, когато дойде Корнелия, всички начело с Гергов тръгнахте да я линчувате. Ако и това не е вид предателство. У нас някой повдига някакъв болен въпрос, но подкрепа няма от никъде. Що не подкрепите Възраждане, що не подкрепите апела на Нако Стефанов за мирна България. Всеки си чопли по нещо и взаимодействие няма никога. Затова оня глиган с маркуча ще беснее колкото си иска, ще си скъсаме отношенията с Русия и ще чакаме потупване от стратегическия, не срам, а ПОЗОР. Очертаваме се като тъпа, подла и продажна нация и това ще остане за винаги.

01.05.2021 05:49:51

Анонимен

Чакалите на ББ се събрали да го пазят пред дома му в Банкя - значи Гешев може да нахлуе и там с преторианците си да търси кюлчета и пачки евро!?!

30.04.2021 20:45:01

Анонимен

Балканският синдром е да се търси мощен чуждестранен покровител - голям брат. Гърците намериха първи няколко такива покровители, като умело използваха античното наследство на "първи европейци" /каквито всъщност не са/. След това покровители намериха сърбите. И в двата случая - "големите" западноевропейци и Русия. Последваха ги румънците, като латинизираха доста славянския си език, получиха подкрепата на Франция и Италия независимо от германската си династия. Само ние, след като се отказахме от руския покровител /и с право, той предпочиташе сърбите/ се обърнахме дваж към губещата страна, след това отново към Дядо Иван, а след това към далечния Чичо Сам. И си спечелихме репутацията на сервилни предатели.

30.04.2021 20:16:37

Анонимен

Румене, и ти имаш вина за сегашното състояние в България. И ти си съучастник в унищожаването. От статуквото си.

30.04.2021 19:17:37

Анонимен

Публична тайна са преките контакти на високи административни и политически функционери с американското посолство. Само ББ пази някакво благоприличие, неизвестно от кого, но за сметка на това посланичката го посещава в МС.

30.04.2021 18:19:54

Неанонимен

Хитлер се гръмна на 30.04.1945 и възкръсна в Банкя 76 г. по-късно Не казвам, че Борисов на всяка цена трябва да се гръмне, но примерът на Хитлер от 30 април 1945 година заслужава внимание. Човекът, причинил на човечеството неизброими злини, слага край на живота си във Фюрербункер в Берлин. Бум с пистолета от шкафчето, а Ева Браун лапва ампула с цианид. Милиони хора плачат от радост за края на нацизма, а фрау Гьобелс дето безумно прилича на фон дер ЛайНен собственоръчно отравя седемте си деца. Хитлер обичал да се хвали с построеното от него, с направеното за германския народ. В крайна сметка „грижите“ му костват близо 10 милиона мъртви германци. На 30 април 1945 г. спира да излиза и „Фьолкишер Беобахтер“ (Völkischer Beobachter) – медията-официоз на партията Му, любимият вестник на Хитлер. Какво ни подсказват събития отпреди 76 години? Например „построеното“ от управлението на Борисов и „грижите“ за народа. През 1945 г. населението на Германия е било почти 75 млн души. Жертвите на режима са около 10%. Трагедия, няма спор.Съветският съюз губи във войната около 25 млн души, при население малко над 170 млн. - около 14%. В България живеят около 6 млн души. По данни на дипломатическите ни мисии в чужбина живеят около 2,5 млн българи. Хора, това прави над 30 на сто! Не са загинали, но в много отношения са загубени за страната ни. България е обезкървена, лишена от мозъци и работни ръце. За 11 години управление на Борисов сме: първи по смъртност, бедност, лоши условия за живот, лошо здравеопазване, най-висока заболеваемост, неграмотност, най-кратка продължителност на живота, употреба на алкохол и дрога от учениците, по лоши пътища, жертви на катастрофи и пр. Щети като след ядрена война. Ликвидирана е държавността. Хитлер се самоубива, а Борисов излъчва брифинги, съвещания и монолози от „зайчарника“ в Банкя. Не правя внушение, но да се замислим. „Фьолкишер Беобахтер“, пропагандния инструмент спира, баста, край. Тук моделът #Кой, олицетворяван от Борисов, Пеевски, Доган, Цацаров и Гешев и обслужващите ги медии, прокуратура и служби се срива, но се пръква формация, която ще брани завоеванията на същия този модел, дефиниран като мафиотски и корумпиран. Потвърждават го и специалният доклад за България на Държавния департамент на САЩ и на Европейският съвет преди дни. Онези от „Фьолкишер Беобахтер“ пуснали кепенците и се скрили от хорските очи, а тук вдигат олелия, че демокрацията е заплашена и бълват отрова в публичното пространство. Като видиш кои са, разбираш защо борисовият модел е оприличаван на кочина, но наглостта им наистина изумява. Банкянски Хитлер ли отгледахме?... Какво става бе, хора?! Български нацизъм ли е това, по-жилав и по-упорит от хитлеровия? Несъгласните с политико-мафиотско-прокурорската диктатура в лагери ли ще ни затварят? Прокуратурата, МВР и службите отдавна ни мачкат, но явно не е достатъчно. Добрата новина е, че цялата тази измет вече е в моргата, но още не вярва. Сбогом, негодници! Няма да липсвате дори на близките си.

30.04.2021 17:54:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.