• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Заявления за лични документи в София могат да се подават и в събота

Заявления за лични документи в София могат да се подават и в събота

/КРОСС/ С удължено работно време вече работят гишетата за смяна на документи във всички районни полицейски управления в София, като дежурни ще има и в съботните дни. Графикът на отворените РПУ в София е публикуван на сайта на МВР. Документите за самоличност ще се получават в полицейските управления, в които са подадени документите. 

Удължената валидност на личните документи заради извънредните противоепидемични мерки обаче е с частично действие. Ако срокът на валидност на личната карта и шофьорската книжка изтича в периода до 31 октомври, то документите ще важат 6 месеца след този срок, но ще могат да бъдат използвани само пред институциите и само в България. 

До март т. г. на ден в цялата страна са се приемали до 13 000 заявления за подмяна на документи. Значителен спад е отбелязан по време на създалата се епидемиологична обстановка – до 1350 заявления на ден.

Удълженото работно време в делнични дни е от 8.30 до 18.30 часа.

Съгласно предварително изготвен график, в съботните дни от 8.30 до 14.30 часа в София заявления за документи ще могат да бъдат подавани в по две районни управление, както следва:

8 август - Второ и Седмо РУ;

15 август - Трето и Пето РУ;

22 август – Шесто и Осмо РУ;

29 август - Първо и Девето РУ.

Гражданите могат да изберат да подадат заявления за нови документи за самоличност по местоживеене, по месторабота и т.н. новите документи ще се получават от същото място, от което са подали заявлението си.

Някои банки отказват парични преводи на лица, чиято лична карта е с изтекъл срок, показва проверка на БНР. Ако личната карта е с изтекъл срок, това би принудило служителите на банките да направят допълнителни проверки, за да се уверят във вашата самоличност. В много от случаите това е практически невъзможно, така че по-скоро услугите биват отказвани. Няма да можете да правите парични преводи, както и да получавате пари в пунктовете, където си плащате комуналните сметки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.