• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Френската жандармерия разпръсна технопарти с над 400 души

Френската жандармерия разпръсна технопарти с над 400 души

/КРОСС/ Френската жандармерия разпръсна вчера технопарти, организирано в нарушение на ограничителните мерки заради коронавируса с участието на над 400 души близо до централния град Дижон, предаде Франс прес. Това стана ден след намесата на силите на реда по време на друго незаконно събиране в западната област Бретан с участието на 500 души.

Технопартито се състояло в изоставен хангар в малкото селище Куше, на десетина километра от Дижон. Празненството било прекъснато през нощта след намесата на жандармерията, съобщи местната префектура.

Властите били информирани за незаконното събиране около 20 часа вечерта. В акцията участвали 140 жандармеристи и полицаи, както и хеликоптер на жандармерията, който наблюдавал околностите. Така било предотвратено присъединяването към партито на още 100-150 младежи, тъй като повечето от тях се върнали обратно като видели служителите на реда.

Други се опитали да влязат в хангара, но били отблъснати с "умерена употреба на сълзотворен газ", посочи същият източник.

Музиката била спряна към 2 часа през нощта и мястото постепенно било опразнено. Двама души били арестувани, сред които е предполагаемият организатор на незаконното събиране. Силите на реда са издали фишове за глоби на 205 души за неспазване на вечерния час.

В Париж снощи е бил предотвратен опит за събиране на рейв парти в квартал Берси. Трима са арестувани, сред които организаторката, а 34 души са глобени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.