• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Джамбазки: Най-вероятно предстои още една гореща фаза на Балканите

Джамбазки: Най-вероятно предстои още една гореща фаза на Балканите

/КРОСС/ "Най-вероято предстои още една гореща фаза на Балканите". Това каза в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS евродепутатът Ангел Джамбазки, уточнявайки, че страва дума за напрежението Сърбия-Косово.

„На 140 км от студиото, в което се намираме, започват нови бойни действия. Говоря за сръбските провокации в Косово и опита им да отцепят северната част на страната. Аз ги очаквах и по-скоро, защото ходът на руснаците със започването на войната срещу и в Украйна не е минал без те да се опитат да направят още две-три бели някъде по света, за да отвлекат вниманието само от агресията, която проявяват. Техният единствен съюзник на Балканите и в Европа е Сърбия – тя е антибългарска,  антиевропейска. И те сега са решили да разчистят някакви сметки и да увеличат своята територия за сметка на Косово и на Босна”, обясни той.

Според него: „Същата сръбска и руска политика се води в Македония. Тя е анти българска”. Джамбазки добави, че според него няма да проработи френското предложение и че то е е целяло френските политици да си измият ръцете и да кажат: "Ето, разширихме Европа" без да се интересуват реално.

Във вътрешно-политически план евродепутатът предположи: "Западните посолства ще натиснат някаква, така наречена, евроатлантическа коалиция, за да има някакво  марионетно правителство в София”. И обясни, че призивът на ВМРО за обединение на българофилите за предсрочните избори  е обърнат към  тези, които не са зависими от чужди сили  и не заявяват себе си като проводник на чужди интереси.

„За мен разумното нещо е емоциите да бъдат оставени настрана и да се мисли по-прагматично с оглед на националния интерес”, каза още Ангел Джамбазки, като посочи за основни теми на ВМРО доходите, разходите и икономиката.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Албанците смятат, че албанският фактор на Балканите е от най-голямо значение за стабилността на региона. След бунтовете в Македония, подкрепени от съседното албанско население и радикални ислямистки движения наложиха вписването на албанската народност и албанският език в македонската конституция, като равноправни на македонските. Виден политически лидер от Косово обяви на всеослушание, че ако приемането на албанците в ЕС се бави албанците на Балканите ще се обединят в една държава. Този процес по границата между Албания и Косово вече се осъществява.

01.08.2022 13:21:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.