• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Невен Дилков и представители на ecta се срещнаха с Маргарете Вестагер

Невен Дилков и представители на ecta се срещнаха с Маргарете Вестагер

/КРОСС/ Те обсъдиха решаващата роля на конкурентните алтернативни телеком оператори за постигане на целите на цифровото десетилетие в Европа.

Невен Дилков - основател и управител на Нетера, участва в среща на Съвета на изпълнителните директори на Европейската асоциация за конкурентни телекомуникации ecta с г-жа Маргарете Вестагер - изпълнителен вицепрезидент на Европейската комисия (ЕК) и еврокомисар по конкуренцията.

Невен Дилков е председател на Борда на директорите на организацията. Участниците обсъдиха решаващата роля на конкурентните алтернативни телеком оператори в Европа за постигане на целите на цифровото десетилетие.

„ecta представлява една от индустриите - тази на телекомуникациите, от които се очаква да изпълнят целите, поставени от председателя на ЕК г-жа Урсула фон дер Лайен през декември 2019 г. - постигане на дигитална трансформация, гарантиране и засилване на технологичния суверенитет на Европа.

В наши дни светът на технологиите е изключително динамичен. Непрекъснато се появяват нови технологии и услуги. Пазарите се променят, но едно нещо остава същото: конкуренцията и иновациите стимулират развитието на пазара и в крайна сметка подобряват живота на хората", каза Невен Дилков.

Той допълни, че конкуренцията е най-добрият двигател за инвестиции, инвестициите са необходими за постигане на високите цели на Европа, а членовете на ecta са живото доказателство за този принцип.

„Някои от нас инвестират до 30% от приходите си в CAPEX, за да си гарантират, че ще изпреварят пазара. Когато инвестираме, другите малки и големи оператори незабавно ни следват. Членовете на ecta се ангажирани и са призвани да направят Европа годна за дигиталната ера и развитието на гигабитовото общество. Ние сме стожерите на добрите практики в дигиталната индустрия, предлагаме голямо разнообразие от продукти и услуги по ефективен начин, овластяваме гражданите, бизнеса и съдействаме за напредъка на Европа", коментира председателят на ecta.


Невен даде думата на другите участници в срещата, сред които бяха генералният директор на ecta Люк Хиндрикс и изпълнителни директори на европейски телекомуникационни компании като Bouygues Telecom, Colt Technology Services, Drillisch Netz AG, Eurofiber, Group Iliad, Group Masmovil, Transatel и др.

Директорите от телеком индустрията повдигнаха следните теми:

- Разгръщането на устойчиви и сигурни мрежи с по-добро териториално покритие и по-висока производителност, включително в селските райони.

- Запазване на разнообразието от доставчици на телеком услуги - малки и големи.

- Справедливо разпределение на финансови ресурси от различни програми на ЕС и държавни поръчки, така че те да не се концентрират само върху най-големите играчи.

- Конкурентно разпределение на мобилния спектър, като се вземат предвид нуждите на новите участници, за да се предотврати прекомерната концентрация на пазара, защото тя води до повишаване на цените и парализиране на инвестициите в инфраструктура.

- Необходимост от поддържане на разходно-ориентиран контрол на цените за достъп до продукти на едро и стабилни цени на медта за преминаването към оптика.

- Споразумения за съвместно инвестиране, които са резултат от икономически стимули, а не от преждевременно и недобросъвестно дерегулиране.

- Намаляване на данъчната тежест върху телекомуникационната индустрия.

Други теми бяха екологичното и икономическо въздействие на видео трафика, развитието на истински общоевропейски пазар на интернет на нещата, намаляване на въглеродния отпечатък и пропуските в регулаторната рамка за справяне с евентуалното бездействие на националните регулатори.

„От разговора ни се налага изводът, че трябва да осигурим конкурентен пазар, както и подкрепяща, прозрачна регулация за сектора на телекомуникациите", обобщи изпълнителният вицепрезидент на ЕК г-жа Вестагер.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.