• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Кънчо Стойчев: В голяма степен е ясно, че правителство ще има

Кънчо Стойчев: В голяма степен е ясно, че правителство ще има

/КРОСС/ В предаването „Тази сутрин" по бТВ Кънчо Стойчев каза, че не вижда някаква диаметрална противоположност в новия парламент. „Три неща са важни - първо, предишният модел на управление е отстранен вече два пъти. Второто, което е ясно, че с правителство с голяма степен на вероятност ще има. Трето - няма нищо лошо в това да имаме ,управление, което да бъде в най-висша степен да бъде контролирано от парламента".

Изчегъртването не може да бъде в основата на едно управление, трябва нви една позитивна програма, категоричен е Стойчев. „Освен законодателството, в основата е икономиката за мен. И ако искаме да живеем по-добре, това трябва да стане чрез икономиката".

В същото предаване Нидал Алгафари, каза е партиите в парламента ще научат един много древен урок - никога не казвай никога.

Сега трябва да намерят нещата, които ги обединяват, а не които ги разединяват, смята Алгафари. „Всички заявяват, че не искат министри, но основното управление не е само от министри - има заместник-министър, има областни управители и т.н. Когато получат подкрепата независимо от коя партия, винаги ще остане едно горчиво в устата - защото, да, не искат министерски постове, но този или онзи може да го е посочил Доган или Нинова и винаги ще има едно съмнение".

Според Росен Стоянов не сме свидетели за първи път на подобна промяна в публичното пространство, когато казваш първо едно, а след това идва логиката и прагматизмът. „Ясно е едно - разприказваха се, раздвижиха се и започнаха поредиците от консултации, т..е. асистемното става системно".

Планът за възстановяване, президентските избори и бюджетът за следващата година - Всички партии се обединяват около тях и те са изнесени на преден план. „Аз съм скептичен, когато стане въпрос за тези динамични времена, смята Стоянов. Предстои да видим кой, а не само какви ще бъдат политиките".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.