• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови пристигат в Бургас

Чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови пристигат в Бургас

/КРОСС/ Чудотворните мощи на Свети Ефрем Нови пристигат в Бургас. Св. Ефрем е наричан и „светецът- светкавица", заради това, че бързо откликва на молитвите на хората. Свети Ефрем е загинал мъченически през 1426 година, но мощите му са открити едва през 1950- та. Оттогава се случват изключително много чудеса в Гърция, в Румъния, Русия, Сърбия, където светецът е популярен. Помага на онкологично страдащи, за психични проблеми, двигателни, очни болести, парични проблеми, имотни несгоди, вкарва немалко хора в пътя на вярата. Особена помощ оказва на малки деца и възрастни хора.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий, иконата с чудотворните мощи на Св. Ефрем Нови ще бъде посрещната на 25- ти юни в 9.00 часа в храм "Св. Иван Рилски" в Бургас. Светинята ще остане на 25 и 26 юни в храма за поклонение на християните. В събота (26- ти юни) от 18 часа в църквата ще бъде отслужен молебен за здраве и душевно спасение.

От 19 часа, в Културен дом НХК в Бургас (пл. Тройката) ще бъде прожектиран и филма за Св. Ефрем Нови- "Светецът светкавица" на журналиста Ангел Бончев. Лентата разказва за ангелския живот и дивните чудеса на светеца.

Във филма участват хора, докоснати от Св. Ефрем в Гърция и Румъния. Техните лични истории разказват за изцеления от ракови заболявания, връщане към живота на едно мъртво в утробата на майка му бебе, възстановяване от психическо заболяване на една българка и много други.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.