• 23 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

21 февруари - Международен ден на екскурзовода

21 февруари - Международен ден на екскурзовода

/КРОСС/ На 21 февруари екскурзоводите отбелязват своя празник.

Позволете да Ви поздравя най-сърдечно с Международния ден на екскурзовода - 21 февруари. Вашата дейност е от изключително значение за утвърждаването на България като атрактивна и конкурентна дестинация за четири сезона. Вие сте лицето на българския туризъм и от Вашето активно присъствие зависи непосредствено впечатлението на нашите гости не само от конкретния туристически обект, но и от страната ни като цяло. Това се казва в обръщение на министъра на туризма Марияна Николова по повод Международния ден на екскурзовода.

Аз и моят екип поддържаме активен диалог с професионалните организации на екскурзоводите, за да може техният труд да бъде представен достойно, да стане още по-популярен и уважаван. Съвместно с участието на екскурзоводите създадохме 20 видеоклипа за малко познати туристически места у нас и тази инициатива намери много радушен прием след потребителите на туристически услуги.

През миналата и тази година дейността на екскурзоводите бе сред най-тежко ощетените от световната пандемия от Ковид-19, но аз и колегите ми сме сигурни, че с предприетите от правителството социално-икономически мерки и с общи усилия можем да направим нужното за рестарт на професионалните задължения на гидовете. В рамките на проект на Министерството на туризма, финансиран по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност", бе обявена обществена поръчка за 2,5 млн. лв., която ще подпомогне екскурзоводите и планинските водачи, инициирайки заетост чрез техните сдружения и в подкрепа на политиката за развитие на туристическите райони.

Поздравявам Ви и за богатата програма, която сте подготвили за днешния международен празник. Тя и включените презентации стават достояние на широката общественост и на много потребители чрез социалните мрежи - www.facebook.com/UnionofBulgarianTouristGuides и https://www.youtube.com/channel/UCQrIGDj_wormNdB4c3XP8sg/featured.

Твърдо вярвам, че подобни прояви ще повишат информираността на българските и чуждестранните туристи за огромния потенциал на страната ни като целогодишна дестинация и ще насърчат възобновяването на туристическите пътувания.

Желая на всички много здраве, лично щастие и нови професионални ангажименти!

Честит празник, заявява още Николова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.