• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Емил Кошлуков остава начело на БНТ до провеждането на нова процедура

Емил Кошлуков остава начело на БНТ до провеждането на нова процедура

Изборът на нов директор на БНТ се провали

/КРОСС/ Емил Кошлуков остава начело на Българската национална телевизия (БНТ) до провеждането на нова процедура за избор, след като и трите опита Съветът за електронни медии (СЕМ) да определи нов генерален директор на телевизията се провалиха, Емил Кошлуков остава на позицията. Никой от осемте кандидати не получи нужните три от общо пет гласа на членовете на СЕМ и при трите прегласувания. Осемте кандидати за поста бяха Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакиева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова.

Гласуването се проведе, след като в понеделник и вторник СЕМ изслуша осемте кандидати и се запозна с концепциите им за управление на БНТ. По думите на председателката на СЕМ Соня Момчилова нова процедура за избиране на директор ще бъде обявена още на следващото заседание на съвета. Последният трети опит за избор повтори резултатите от втория.

Бившият шеф на новините в bTV Венелин Петков получи два гласа в подкрепа от Симона Велева и Пролет Велкова, които бяха назначени за членове на СЕМ от парламента, и три гласа „въздържал се".

Два гласа „за" и три „въздържал се" получи и Сашо Диков. Подкрепиха го Велева и председателката на СЕМ Соня Момчилова, която е от квотата на президента.

За Емил Кошлуков гласува единствено Галина Георгиева, която беше издигната за член на съвета през 2019 г. от ГЕРБ. Всички останали гласуваха „против". Юристът Ирина Величкова също получи един глас в подкрепа - от Велева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.