• 13 Апр 2024 |
 •  USD / BGN 1.8361
 •  GBP / BGN 2.2896
 •  CHF / BGN 2.0130
 • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
 • Времето:  София 16°C

„Софиямед“ разкри ново Отделение по инвазивна гастроентерология

„Софиямед“ разкри ново Отделение по инвазивна гастроентерология
Разполага с последно поколение апаратура

/КРОСС/ УМБАЛ „Софиямед" разкри ново Отделение по Инвазивна гастроентерология към Клиниката по вътрешни болести и хепатогастроентерология, оглавявана от известния проф. Константин Чернев. То ще разшири достъпа на пациенти от София и страната до съвременно и комплексно лечение, предвид увеличаващия се брой на търсещите помощ за своите гастроентерологични заболявания.

Новата структура се ръководи от д-р Иван Тишков - утвърден специалист с над 10 годишен опит, интереси и висока експертиза в областта на интервенционалната гастроентерология, превенцията и ранното откриване на онкологични заболявания. Д-р Тишков извършва рутинно горна и долна ендоскопия, ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография (ЕРХПГ) и всички свързани с тях терапевтични процедури. Има значителен опит и в областта на абдоминалната ехография, извършва перкутанни интервенции под ултразвуков и рентгенов контрол.

Основнен фокус на лечение в Отделението са: профилактиката и ранното откриване на онкологични заболявания, лечение на хронични чревни заболявания - болест на Крон и улцерозен колит, провеждането на високоспециализирани ендоскопски процедури - премахване на полипи и ранни неопластични промени от дебело черво и стомах, инвазивни процедури на жлъчните пътища и панкреаса (ЕРХПГ), ендоскопски ултразвук (ехо-ендоскопия) с всички терапевтични и диагностични възможностти на методиката, поставяне на стентове на хранопровода, биопсия с хистологична верификация на солидни и метастатични тумори - под ехографски и ехо-ендоскопски способ и др.

„Екипът ни ще се състои от млади, енергични и компетентни лекари с амбиция за създаване на звено с персонално и професионално отношение към всеки отделен пациент, осигуряване на съвременна диагностика и лечение, отговарящи на най-високите международни стандарти", коментира д-р Тишков.

Отделението по инвазивна гастроентерология разполага с 28 легла, разположени в 12 модерно обзаведени стаи, като предстои откриване и на две самостоятелни ВИП стаи. За удобство на пациентите и персонала е обособен интервенционален сектор, състоящ се от три напълно оборудвани ендоскопски зали, стая за събуждане и мониториране на пациенти, отделно обособени помещения за дезинфекция и съхранение на ендоскопската апаратура.

За да бъде осигурен висок стандарт на лечение и диагностика, Отделението разполага с ново поколение ендоскопски видео системи Olympus модел EVIS X1 и EXERA III с 4К и HD резолюция на образа, ултразвукова система от експертен клас с възможност за ехо-ендоскопия Arietta 750, както и последно поколение мобилно рентгеново С-рамо, Siemens Healthineers Cios Select и др.

„Новото Отделение по инвазивна гастроентерология предлага и модерна апаратура за осъществяване на ендоскопски ултразвук (ЕУЗ) - относително нов метод комбиниращ ехографски и ендоскопски образ. Той позволява диагностика и лечение на заболявания на гастроинтестиналния тракт с възможности за прецизиране на болестните процеси и провеждане на биопсия под ехографски контрол. Важно предимство на методиката е възможността за определяне на стадия на злокачественото заболяване или т.нар. „стадиране"", коментира д-р Ирина Боева, специалист с опит в провеждането на процедурата, част от екипа на новото отделение. През последните години тя се развива в ранното диагностициране и проследяване на всички панкреатични заболявания чрез ендоскопски ултразвук.

Час за консултативен преглед при лекар от отделението по Инвазивна гастроентерология може да се запише на тел. 02 465 00 00 или +359895 555 736

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
 • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
  БЪЛГАРИЯ
  ИКОНОМИКА
  ПОЛИТИКА
 • ОПЦИИ
  Запази Принтирай
  СПОДЕЛИ
  Twitter Facebook Svejo
  Вземи кратка връзка към тази страница

  копирайте маркирания текст

 • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.