• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Skoda стартира производството на Enyaq coupe iv

Skoda стартира производството на Enyaq coupe iv

/КРОСС/ SKODA Auto обяви, че броени дни след световната премиера, във фирмения комплекс на марката в Млада Болеслав е започнало серийното производството на изцяло новото попълнение в електрифицираното, а в частност 100% електрическо, семейство- ENYAQ COUPE iV.

Купеобразният електрически SUV модел SKODA ENYAQ COUPE iV е поредното пазарно предложение на марката, разработено на базата на специално разработената за електромобили модулна платформа MEB (Modular Electrification Toolkit) на Volkswagen Group.

По време на разработката на електромобила е било обърнато сериозно внимание върху неговата аеродинамика, като обещават, че ENYAQ COUPE iV ще предложи най-доброто (0.234 cd) в класа си на пазара.

С впечатляващ дизайн на екстериора си, SKODA ENYAQ COUPE iV обещава също така и характерният за всички представители на марката просторен интериор, както и багажник с товарна вместимост от 570 литра.

Подобно на познатият в момента ENYAQ iV, и неговата Coupe версия ще бъде наличен във версия с две и четири задвижващи колела, като задвижващата система ще предложи мощности от 180 до 300 конски сили.

Именно последната мощност ще бъде налична при първата по рода си RS версия на електромобил от портфолиото на SKODA, която ще предложи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 6.5 секунди и максимална скорост на движение от 180 км/ч.

Интегрираната на борда на SKODA ENYAQ COUPE iV батерия ще бъде с капацитет от 82 kWh и обещама свободен пробег от до 545 километра. При наличие на подфодяща зарядна инфраструктура, батерийният блок може да бъде дозареден от 10 до 80% за само 29 минути.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.