• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Европейските дни на еврейската култура 2020 в Столична библиотека

Европейските дни на еврейската култура 2020 в Столична библиотека

/КРОСС/ С представяне на документалната изложба „Глобалното измерение“ и едноименния сборник с очерци  Международно дружество “Елиас Канети“ и Столична библиотека участват в отбелязването на Европейските дни на еврейската култура 2020.

„Глобалното измерение“ и в двете форми е резултат от проучване за приноса на български евреи към световните наука, изкуство и култура, както и към обществения живот. Повечето от имената, на които се спират авторите, са добре известни. С очерци и картини от живота на близо 40 от тях „Глобалното измерение“ събира в книга и изложба личности и фамилии в една впечатляваща връзка.

Гостите на събитието ще имат възможност да разгледат изложбата и да разговарят с част от авторите на очерците.

Акцент на вечерта ще бъде и показването на част от виртуалната изложба на Националната библиотека на Израел „Пътешествията на евреите”.

Изложбата разкрива съществена част от еврейската история - миграцията на еврейския народ през вековете в търсене на религиозна толерантност и икономически възможности. Националната библиотека на Израел съхранява доказателства за тези пътувания под формата на лични архиви, документи, карти, дневници, фотографии, вестници, публикации и разбира се, книги.

Изложбата е предоставена на Международно дружество „Елиас Канети“ от Европейската асоциация за опазване и популяризиране на еврейската култура и наследство (AEPJ), която ще включи българското събитие в Европейските дни на еврейската култура.

Събитието ще се състои на 10.09.2020 г. от 17:30 ч. в Мраморното фоайе на Столична библиотека.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.