• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Топ 10 на най-скъпите свободни трансфери на футболисти

Топ 10 на най-скъпите свободни трансфери на футболисти

/КРОСС/ Тази година спокойно можем да заявим, че победителите в европейския футбол, са онези отбори, които имаха най-голямо търпение. Тази година се оказа, че футболът ще бъде запомнен, но не с трофеи или успехи, а с факта, че някои от най-големите футболни имена успяха да влязат в класацията на свободните трансфери.

Един поглед към b win в нострабет ни показва, че сега фокусът на спортни прогнози е ориентиран към бъдещите им представяния, но както се досещаме, когато някои от най-класните играчи се появят в отбора безплатно - представянето им ще е последният проблем. Ето и кои са имената, които оставиха феновете без никакво внимание.

На първо място е логично да открием лебедовата песен на Лионел Меси и развода с Барса. В следствие на някои политически игри или опит да се извиват ръце, аржентинецът си тръгна, при това без да остави и цент на бившия си отбор. Преди този период се оценяваше на сумата от 80 милиона евро, но те вече са бонус за ПСЖ.

Не си мислете, че е единственият бонус за французите. Стражът-герой от Евро 2020 и вратар на Милан - Джанлуиджи Доннарума също стегна куфарите и се премести във френската столица. Опитният вратар показа не само, че има хладнокръвието да изведе отбора си напред, но и обещава да демонстрира същите си качества и за новия клуб. Неговата стойност е от 60 милиона евро.

Давид Алаба реши, че вече няма какво да прави с Байерн Мюнхен, а и договорът му не можеше да приключи в правилен момент. Реал Мадрид изпратиха покана и се сдобиха с футболист за 55 милиона евро. Защитникът ще има тежка задача, но пък ще бъде в престижен тим с история.

Очевидно е, че Байерн Мюнхен имат определена карма, все пак по-рано успяха да привлекат Робърт Левандовски - сделката се осъществи през 2014 г., а Борусия Дортмунд решиха, че няма да подновят договора. Левандовски пристигна като златна кокошка на стойност 50 милиона евро.

Мемфис Депай събра куфарите и освободи шкафчето си от френския Лион, за да се премести в Барселона. Проблемът в този случай е, че нападателят има много големи обувки за запълване и не всеки ще иска да е на негово място. И все пак играч на стойност от 45 милиона евро изобщо не е лоша сделка.

Стефан де Врей беше още един от футболистите, за които казваха, че няма място в Лацио през 2018 г. Странно решение, при положение, че стойността му тогава беше 40 милиона евро. Вместо да го продаде, ръководството го остави да си тръгне, а Интер само това чакаха. И до този момент защитникът продължава да е там.

Леон Горецка също е един щастлив пример за Байерн Мюнхен. Неговият шанс дойде през 2018 г. с решение на Шалке, че вече нямат нужда от услугите му. С него си отидоха още потенциални 40 милиона евро, но по всичко личи, че сякаш в тази класация само Байерн може да печели с особена висота.

Денят, в който артилеристите решиха да пуснат Аарън Рамзи, беше и един от щастливите дни за Ювентус, някъде през 2019 г. Старата госпожа веднага приюти уелския национал, а след това имаше възможност да играе с доста звезди, включително и Кристиано Роналдо. Полузащитникът едва ли може да се оплаче, все пак се намира в далеч по-елитен отбор.

Хакан Чалнахоглу в момента се намира в редиците на Интер. Интересното при него е, че не му се е налагало да промени абсолютно нищо. Тази година Милан просто му посочи вратата и за футболиста остана само да смени екипа и да участва от другата страна на дербито. Не лоша безплатна инвестиция на стойност от 35 милиона евро.

Михаил Балак е последната добра инвестиция в тази класация, като неговото безплатно присъствие дойде с любезното съдействие на Байерн Мюнхен през далечната 2006 г. В следващите четири години беше използван от Челси. Тогава центърът струваше 35 милиона евро, а накрая кариерата беше приключена в Байер Леверкузен.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.