• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Володин: САЩ нанасят щети на европейските страни и ги обричат на изолация

Володин: САЩ нанасят щети на европейските страни и ги обричат на изолация

/КРОСС/ Съединените щати се стремят да запазят своята „власт над света“, като нанасят щети на страните от Европа и фактически ги обричат ​​на изолация. Това мнение изрази в петък председателят на Държавната дума Вячеслав Володин в своя канал в Telegram.

"Вашингтон обрича Европа на глад, студ и изолация. Вашингтон е готов да направи всичко, за да запази властта си над света, жертвайки за това благосъстоянието на гражданите и икономиката на европейските страни", каза още Володин.

По този начин, подчерта той, решенията на европейските държави да се откажат от руските енергийни ресурси, да прекъснат икономическото сътрудничество с Руската федерация, както и да забранят влизането на руснаци "са взети под натиск от Вашингтон".

"Проводници на неговата политика в Европа са Англия, която изостави Европейския съюз, и страни, които имат само име от суверенитет: Литва, Латвия, Естония, Украйна, Полша, Чехия и Финландия влязоха в тази русофобска коалиция с надеждата за получаване на американска подаяние", добави Володин.

По-специално, отбеляза председателят на Държавната дума, днес газът в САЩ струва 333 долара за 1000 кубически метра. м. В същото време Вашингтон го продава на Европа „7,3 пъти по-скъпо, което прави икономиката на страните от ЕС неконкурентоспособна". В същото време, подчерта Володин, инфлацията в Европа вече е достигнала рекордните 8,9%.

"Анормалната жега, която избухна в Европа, удари силно селското стопанство. Реколтата е с 20% по-малко от миналата година. Има недостиг на електроенергия, цената на която се е увеличила шест пъти през годината", заяви Володин.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Когато изолираш дадена страна, ти самият се изолираш от нея. Изолацията беше средство на комунистическите режими, а сега обърна посоката. Преди беше заради стандарта на живота, а сега са пазарните отношения и зависимостите от тях.

20.08.2022 00:43:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.