• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Финансово-счетоводният факултет на УНСС чества 70 години

 Финансово-счетоводният факултет на УНСС чества 70 години

/КРОСС/ С международна научна конференция „70 години Финансово-счетоводен факултет на УНСС“ беше отбелязана годишнината на един от емблематичните факултети на Университета за национално и световно стопанство.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров връчи на декана на Финансово-счетоводния факултет проф. д-р Румен Брусарски най-високата степен в отличията връчвани от ректора – статуетка на проф. Стефан Бобчев, основател и първи ректор на УНСС.

Официален гост на събитието беше председателят на Сметната палата Цветан Цветков. Той поздрави факултета и се обърна към участниците във форума с думите: Финансово-счетоводния факултет се е превърнал в българска емблема за академична и професионална подготовка, създавайки многохилядна общност от счетоводители, финансисти, одитори, които са подготвени творчески да решават проблемите на настоящето и бъдещето в частния и публичния сектор. Адекватно и качествено образование, познаване на новите технологии – това е сертификатът за вашата благородна мисия.“

Проф. Димитров заяви, че „тези 70 години от историята на Финансово-счетоводния факултет са време на академичен градеж и всеотдайност на няколко поколения преподаватели и учени. Тяхното дело е еманация на българската наука, академична съвест и морал. Много млади хора целенасочено избират да получат своето образование и да предначертаят своя професионален път във факултета, което е доказателство за качеството на обучението, което те получават.“ Ректорът подчерта, че Финансово-счетоводния факултет като част от академичното  семейство на УНСС винаги ще бъде на водещи позиции като създател на стандарти в образованието и науката. 

Юбилейното честване и международният форум събраха десетки представители на финансовата наука и практика, академичната общност, гости от институции и авторитетни университети от страната и чужбина.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.