• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Времето, което ни очаква през февруари

Времето, което ни очаква през февруари

/КРОСС/  Динамично време ни очаква в последните дни на януари и началото на февруари. Още на 1-2 февруари ще премине атмосферно смущение, което вероятно ще донесе ново понижение на температурите, валежи от сняг във високите котловинни полета и в много райони на Северна България, както и по-съществени валежи от дъжд в Югоизточна България. Това каза в "Денят започва" метеорологът гл. ас. д-р Анастасия Стойчева - ръководител на отдел "Метеорологични прогнози" в НИМХ. Около 5-6 февруари ще е следващата подобна обстановка - отначало със затопляне, а след това застудяване.

През февруари често облачността ще е значителна с условия за валежи от дъжд и сняг. В планинските райони ще вали сняг, а в равнинната част - предимно дъжд. Минималните температури през първото десетдневие няма да са толкова ниски, а максималните често ще са над 0 градуса.

От 6 до 20 февруари валежите ще бъдат по-малко вероятни, а температурите ще са сравнително високи - около и над нормите.

Анастасия Стойчева коментира и казуса с преместването на НИМХ от МОН към МОСВ и предложенията за промяна в начина на финансиране на института.

Много въпроси, които остават без отговор, не е само пропускът с нашия бюджет. Досега директорите на НИМХ са назначавани от министъра по предложение на Научния съвет - научното звено на института, което е от 15 човека. Директорът винаги е бил "човек от науката". Ако остане точката нашият директор да се назначава директно от който и да е министър, той ще бъде политически зависим. Досега нашият институт е бил политически независим, не се влияе от ничии интереси. Надяваме се, че този пропуск и недоглеждане ще бъде отстранен, заяви Анастасия Стойчева.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

......

28.01.2022 10:50:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.