• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Винаги на мода

Винаги на мода

Култовият модел е оборудван с нова и лесна за шофиране хибридна система

/КРОСС/ Малък, сладък и харесван от всички. Един от най-достъпните нови автомобили на пазара FIAT 500 пръска по улиците чара на италианския дизайн, като привлича погледите на всякакви хора. Той е изпипан до последния детайл по каноните на класическия дизайн на автентичния модел от 60-те години на миналия век, като към него с добавени някои модерни щрихи и технологии, съобщи "Труд бг".

В крак с новото време FIAT 500 се задвижва от хибриден двигател, който се отличава с нисък разход на гориво. В смесен цикъл консумацията възлиза на 5,3 л на 100 км (по заводски данни), като в реални условия пестеливите водачи могат да изминат 100 км и с по-малко от 5 л бензин. Резервоарът с вместимост 35 л осигурява пробег над 650 км. Съвременният трицилиндров мотор генерира мощност от 70 конски сили и максимален въртящ момент 92 Нм, които са напълно достатъчни за компактната каросерия с дължина 3,57 м и тегло малко над 1000 кг.

Ремъчно задвижван стартер генератор осигурява възстановяване на енергията при намаляване на скоростта и спиране, която се насочва към малка 12-волтова батерия. Впоследствие тази енергия се използва за допълнителна мощност при ускорение и за осигуряване на функционирането на системите на автомобила при изключен бензинов двигател при скорост на дви­же­ние до 30 км/ч.

Хибридното съчетание не налага зареждане на батерията от външен източник и на практика това е автомобил с конвенционален двигател, който може да не работи при ниска скорост. Предаването на тягата е към предните колела през 6-степенна механична трансмисия. Лостът за превключване на предавките е удобно разположен високо на таблото.

Така практичността на FIAT 500 е гарантирана, защото автомобилът е предназначен да създаде удобство и стил на собственика при всекидневното промъкване в градската джунгла. Размерите са перфектни за маневриране и паркиране дори в най-ограничените пространства, като допълнително улеснение създава задният парктроник. От преден парктроник няма нужда, защото видимостта е отлична, а и габаритите не го изискват.

Въпреки малките размери на каросерията предните седалки предлагат много удобно настаняване. Вратите са достатъчно големи и се отварят широко, а праговете са ниски за лесно качване и слизане. Местата отзад са само за двама пътници, а багажникът има вместимост 185 л, която се увеличава при сгъване на облегалката. Повече пространство за всекидневните маршрути не е необходимо.

Добре оборудваните версии Dolce Vita оправдават името си, защото действително подслаждат живота не само с вечния дизайн. Те разполагат с панорамен стъклен покрив, красиви алуминиеви джанти, хромирани детайли, климатроник, кокетна двуцветна тапицерия в бяло и черно, както и с цветен централен дисплей, към който могат да бъдат свързани с кабел смартфони. Предлаганите сензори за дъжд и светлина активират автоматично чистачките и светлините в зависимост от външните условия. Всеки километър с FIAT 500 се изминава със стил и удоволствие, защото този автомобил винаги е на мода.

Практичен и изгоден

Макар че се предлага отдавна на пазара в Европа, FIAT 500 продължава да бъде един от най-търсените малки автомобили в много държави на континента. Това се дължи както на непреходния дизайн и доброто съотношение цена-предлагане, така и на лесната експлоатация и поддръжка. Моделът е преодолял отдавна всички "детски болести", които съпътстват всеки нов автомобил след премиерата му. Задвижващата техника се смята за надеждна и проверена дори в най-новия си хибриден вариант, който е прагматично конструиран без излишно усложнение и оскъпяване на автомобила.

FIAT 500 регистрира най-много продажби в цяла Европа в предпандемичната 2018 г. Оттогава търсенето дори се увеличава заради нарасналата потребност на хората да притежават личен автомобил на изгодна цена. Производството беше засегнато от кризата с доставки на компоненти и микрочипове, но въпреки сътресенията налични автомобили са на разположение на клиентите в официалните дилърства на FIAT. Това може само да радва потребителите, които търсят нова кола на добра цена, с проверена техника и ефектна визия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.