• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Софийската филхармония с концерт в Музикферайн – Виена на 9 декември

Софийската филхармония с концерт в Музикферайн – Виена на 9 декември

/КРОСС/ Софийската филхармония се подготвя за ново гостуване в златната зала на Музикферайн- Виена в началото на декември. В програмата на концерта националният оркестър е включил Симфоничната поема „Вълтава" от Сметана, Гротескната сюита „Бай Ганьо" от Веселин Стоянов и Симфония No 5 от Чайковски.

Маестро Найден Тодоров представи пред публиката есенния полусезон на Филхармонията:

„Това което правихме през най-тежките месеци на пандемията, ще го правим и занапред - ще ви представяме шедьоври от музикалното изкуство, които да ни напомнят, че красотата е все още между нас, които да ни вдъхват вяра за бъдещето - нашето и на нашите деца, което

можем да изградим заедно днес! Затова сме ви приготвили не просто концерти с красиви

произведения, но сме се постарали тези произведения да бъдат изпълнени за вас от едни

от най-изключителните музиканти на нашето време! Нашата благодарност затова, че не ни

изоставихте в тежкия момент, ще покажем по начина, по който можем най-добре - с музика! Вие го заслужавате!"

И в следващите месеци зала „България" ще посрещне някои от най-добрите световни и български солисти и диригенти. Виртуозният пианист Стивън Ковачевич ще постави началото на тези срещи на 16 септември. Клавирното си майсторство в София ще представят и Валентина Лисица, Анна Федорова. Летиция Хан, Александра Масалева, Цимон Барто и Александър Улман, който изключително успешно дебютира със Софийската филхармония през есента на 2020 г.

Томас Хемпсън се завръща в България с нова програма на 31 октомври. Този път под диригентската палка на маестро Найден Тодоров. Младият, но вече много успешен баритон Бенджамин Апл ще пее в София на 11 ноември под диригентството на легендарния Клаус Петер Флор.

 

Владимир Федосеев (7.10), Денис Ръсел Дейвис(28.10), Кристоф Ешенбах (2.12) и Ервин Ортнер (23.12) са другите легендарни диригенти, които ще музицират с националния оркестър.
Публиката ще се срещне отново и с Фридрих Пфайфер, Саша Гьотцел, Алфред Ешве, Емил Табаков, Кери-Лин Уилсън и Юлиан Рахлин - артисти, спечелили любовта на българските меломани.


Сред цигуларите се открояват имената на Сергей Хачатрян - най-младият победител в цялата история на конкурса „Ян Сибелиус", любимецът на родната публика Светлин Русев, четирикратната носителка на наградите Ехо Класик Вилде Франг и доайенът на цигулката Минчо Минчев.

 

Тромпетовата сензация Лусиен Реноден Вари ще свири в София на 18 ноември. Солистката на Виенската филхармония, флейтистката Карин Бонели ще слушаме на 5 декември, а на 25 ноември - един от най-големите световни виолисти Жерар Косе.

За почитателите на филмовата класика на 24 октомври отново ще звучи музиката от поредицата за Джеймс Бонд. Детската програма на Софийската филхармония ще представи 4 емблематични детски творби: Дива симфония, Петя и вълкът, Карнавал на животните и Лешникотрошачката.

Националният филхармоничен хор е включил в програмата си Шедьоври от френски майстори, творби на Петко Стайнов по случай неговата 125-а годишнина, юбилеен концерт на изтъкнатия диригент Мирослав Попсавов и специален Коледен концерт.

Концертите на Софийската филхармония вече се продават в абонаментни цикли на касата на зала „България" ексклузивно за членовете на Филхармоничното общество с атрактивни отстъпки за нашите най-верни почитатели. От 1 юли абонаментните цикли ще бъдат достъпни за продажба и в мрежата на Ивентим.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.