• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Две холивудски легенди се завърнаха на филмовия фестивал в Кан

Две холивудски легенди се завърнаха на филмовия фестивал в Кан

/КРОСС/ Две холивудски легенди се завърнаха на филмовия фестивал в Кан, като Кевин Костнър представи своя мащабен уестърн, финансиран със собствени средства, а Деми Мур се завърна в изпълнен с кървища хорър.

Звездните премиери се състояха по средата на най-известния филмов фестивал в света, където в момента се говори за "Емилия Перес" - мюзикъл за транссексуален наркобарон с участието на Селена Гомес.

Епичният уестърн " Horizon, an American Saga" е страстен проект за Костнър, който сподели пред АФП, че е започнал да работи по сценария през 1988 г.

Въпреки че има огромен успех с уестърни, сред които наградените с "Оскар" " Танцуващият с вълци", "Open Range" и телевизионният "Йелоустоун", той не може да намери студио, което да финансира сценария му.
"Но аз го харесах и затова реших да напиша четири, което е много американско от моя страна - лудост", казва Костнър, който сам финансира проекта.

Премиерата на първия филм се състоя на 19 май в Кан на специална прожекция извън основния конкурс за "Златна палма". Заснет е и втори филм, който ще бъде пуснат по кината в световен мащаб това лято.
" Horizon" проследява множество герои и сюжетни линии на жестоката граница, когато европейците създават селища върху земите на коренните американски жители.

Костнър участва в главните роли заедно със Сиена Милър и Сам Уортингтън.
Критиците не са впечатлени, като "Холивуд рипортър" го определя като "тромав филм".

Друга американска звезда ветеран, Деми Мур, заема централно място във филма на ужасите " The Substance", който се занимава с огромния натиск, който обществото оказва върху жените, за да поддържат телесното си съвършенство с напредването на възрастта.
Мур участва в няколко хитови филма през 90-те години на миналия век, сред които "Призрак", "Няколко добри мъже", "Неприлично предложение" и "G.I. Джейн".

Тазгодишното издание на Кан е забележително завръщане на червения килим, след като години наред Мур влизаше в заглавията на вестниците повече заради браковете си с Брус Уилис и Аштън Къчър, отколкото заради актьорската си игра.
Ултраграфичният филм предизвикваше възгласи и бурни овации по време на прожекцията си, а също така се представи много по-добре в рецензиите.

Deadline нарече филма "най-интелигентният и най-ужасяващ хорър пробив на годината", а Variety определи Мур като "нищо повече от безстрашна".
" The Substance", режисиран от Корали Фаржоа, е сред 22-те филма, които се състезават за най-голямата награда на фестивала в Кан - Златната палма.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.