• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Виолета Комитова: Този протест вероятно изпълнява някакви други задачи

Виолета Комитова: Този протест вероятно изпълнява някакви други задачи

/КРОСС/ Ние виждаме едно голямо разделение при протестиращите - на фирми, които не са получавали аванси от пътното строителство, и на фирми, които са получили аванси в размер на 1,4 млрд. лева. Този протест вероятно изпълнява някакви други задачи. Поради тази причина няма да разговарям повече с посредници. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова в предаването „Събуди се" по Нова телевизия. По думите й всички претендиращи, че не са получавали заплати, трябва ясно да заявят от кои фирми са.

„Тези фирми са получили 1,4 милиарда авансови плащания, имат претенции за фактурирана работа 200 милиона и още нефактурирана 700 милиона. Те са взели предварително 1,4 милиарда, изработили са работа за 900 - ние нищо не им дължим", обясни Комитова.

„Тези пътностроителни фирми, които получават аванси без да се състезават в обществени поръчки, имат петгодишни договори и живеят в пълен комфорт, са се устремили в някаква друга непазарна икономика, според мен на изток от България", добави министърът.

Тя обясни, че е поканила на среща собствениците на фирмите, които протестират, но е била предупредена, че те няма да се появят, а ще се появи браншовата камара. „От понеделник ще преговаряме само със собствениците на фирми. Разговорите ще бъдат открити, ние ще си уредим отношенията, но трябва да има диалог", заяви Комитова.

С актуализацията на бюджета са осигурени 100 милиона лева за зимно поддържане. „Защото преди два месеца имахме 0 лева за това. АПИ е разполагал с 400 милиона, които са похарчени до 30 април", посочи тя. Обявена е обществена поръчка за зимно поддържане и е направена комисия, която да работи по вече съществуващите договори на фирмите, обясни регионалният министър.

Комитова бе категорична, че не участва в политически кампании и е готова да работи с всички хора, без значение партийната им принадлежност. „Моята оставка е най-лесният въпрос, ако тя ще реши проблема на тези фирми, на поддържането на пътищата, на липсващия 1 милиард", заяви министърът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Всеки е разбрал кой е организаторът на протестите на пътните строители. Това е този, който им раздаде авансово всички пари от бюджета, за да няма сега средства и за текущи нужди. Затова и ръководителите на тези фирми нямат очи да се явят на разговори при министъра.

11.10.2021 10:29:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.