• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Джоди Фостър ще получи почетна „Златна палма“ на кинофестивала в Кан

Джоди Фостър ще получи почетна „Златна палма“ на кинофестивала в Кан

/КРОСС/ Американската актриса и режисьорка Джоди Фостър ще бъде удостоена с почетна награда "Златна палма" на кинофестивала в Кан, предаде Франс прес, позовавайки се на организаторите.

"Джоди Фостър ще получи "Златна палма" като признание за блестящата ѝ кариера, уникалния ѝ талант и дискретната ѝ, но същевременно твърда ангажираност за справянето с големите предизвикателства на нашето време", се казва в направеното от организаторите изявление.

В него се посочва също, че актрисата ще бъде почетен гост на церемонията по откриването на 74-ия кинофестивал в Кан, който ще се проведе на Френската Ривиера от 6 до 17 юли.

Сред предишните носители на почетна "Златна палма" са Жана Моро, Бернардо Бертолучи, Джейн Фонда, Жан-Пол Белмондо, Ален Делон.

"Идеите, които Джоди Фостър се стреми да предаде като актриса и режисьор са особено важни в това време на предизвикателства. Ще я почетем с топлота и възхищение", заяви фестивалният директор Тиери Фремо. Джоди Фостър е играла в над 70 филма, сред които "Шофьор на такси", "Нел", "Маверик", "Анна и кралят", "Човек отвътре".

През 1988 г. актрисата се снима в криминалната драма "Обвинената", за изпълнението си в която получава първата си награда Оскар. Световна слава и второ отличие на американската киноакадемия ѝ носи ролята в култовия трилър "Мълчанието на агнетата" (1991).

Най-новият филм с участието на актрисата "Мавританецът" излезе на екран тази година. Въпреки че ролята ѝ донесе награда Златен глобус, Фостър се размина с номинация за Оскар.

Джоди Фостър е първата актриса, отличена с две награди на американската киноакадемия, преди да е навършила 30 години.

Кинофестивалът в Кан ще бъде открит с филма "Анет" на френския режисьор Леос Каракс с Марион Котияр и Адам Драйвър в главните роли. Председател на журито ще бъде американският режисьор Спайк Лий.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.