• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

ДАЗД отбеляза 1 юни със старт на инициативата „Най-голямото детско „Благодаря“

ДАЗД отбеляза 1 юни със старт на инициативата „Най-голямото детско „Благодаря“

/КРОСС/ Държавната агенция за закрила на детето за трета поредна година отбеляза Деня на детето с празничен концерт. Този път събитието съчета изпълненията на талантливи деца от цялата страна с началото на инициативата на председателя на ДАЗД „Най-голямото детско „благодаря". Целта е чрез кратки детски видеа, включени в общ проект.
„Най-много добрини правим за децата си и като родители, и като близки или професионалисти. Ето затова избрахме на този празничен ден да поставим началото на инициативата „Най-голямото детско „благодаря". Нека заедно покажем, че децата в България уважават и ценят хората до себе си - семейството си и всички тези, които се грижат за тях, които им помагат, които ги обичат и ги карат да се чувстват щастливи."- сподели председателят на ДАЗД, д-р Елеонора Лилова.
От 1 юни до края на 2020 година Агенцията ще събира кратки видеа до 20 секунди, които ще се монтират в един видеоклип и ще се подготви кандидатурата на децата от България за рекордите на Гинес. Колкото повече видеа се съберат, толкова по-голям е шансът каузата да спечели. Сумата от наградата ще бъде предоставена за подкрепа на деца без родители и за деца с изявени дарби.
Концертът, подарък от екипа на ДАЗД за всички деца от всяка точка на България, се в 15:00 часа на живо във Фейсбук страницата и YouTube канала на Агенцията.
Водещи на двучасовия видеострийминг бяха председателят на ДАЗД, д-р Елеонора Лилова, Диян Калайджиев от Благоевград и Ванеса Филипова от Банкя, членове на Съвета на децата и малката Божидара от София.
За поредна година празникът по повод Деня на детето е под патронажа на г-жа Марияна Николова, вицепремиер по икономическата и демографската политика.
„Аз зная, че днес се обръщам към бъдещите инженери, лекари, учители, изследователи и творци на България. Също така зная, че за да успеем се изискват много усилия и отговорности от нас възрастните, от вашите родители, но също така и от децата.
Скъпи деца, на днешния ден бих искала да ви уверя, че всички, които са отговорни за благополучието на децата у нас работят с професионализъм и ентусиазъм." - заяви в поздравителното си слово вицепремиерът г-жа Николова. Тя подчерта, че държавата и обществото трябва да гарантират образованието, здравеопазването, условията за творчество и спорт на децата.
Официалните гости, които поздравиха всички деца на живо по време на видеострийнга бяха г-жа Деница Сачева - министър на труда и социалната политик, г-жа Дияна Ковачева - Омбудсман на Р България и г-жа Зорница Русинова - заместник-министър на труда и социалната политика. Поздравителен адрес до председателя на Агенцията изпрати и г-жа Мария Габриел, комисар по иновации, научни изследвания, образование, култура и младеж. „Нека заедно насърчаваме таланта и изявите на децата ни, да ги учим да се радват на малките неща, да са смели, справедливи и честни!" - подчерта г-жа Габриел.
Детското „благодаря" е кауза, която заслужава да бъде подкрепена. Когато благодарим на познати или непознати, разбираме колко малко му трябва на човек, за да се почувства уважен и ценен. Екипът на ДАЗД вярва, че доброто и благодарността вървят ръка за ръка. Колкото повече благодарност показваме на другите, толкова повече хора ще направят света ни по-добро място за живеене. Нека детското „благодаря" е вирус, който зарази всички и ни направи още по-добри и човечни!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.