• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Мария Габриел : Tрябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори

Мария Габриел : Tрябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори

/КРОСС/ В предаването „Панорама" по БНТ Мария Габриел каза, че трябва да направим всичко възможно България да не се окаже в ситуация на нови избори. С хода си дадох шанс преговорите да продължат до последния момент.

"Връщайки празна папката, анонсираш процес, в който няма надежда. Нямах право да тласна страната към избори. Съжалявам, ако някой се е почувствал засегнат от начина, по който това се случва. Нямаше нито едно име, което не е дискутирано", добави тя.

По думите на Габриел ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са били стигнали до почти финален текст на споразумение и състав на правителство още на 15-и март. Не са били уточнени две имена в кабинета и две точки по споразумението. "Какво все още не беше финализирано: крайната дата за реформа в службите, както и въпрос, свързан със следствената тайна. Останаха да бъдат дискутирани още две имена буквално - за Министерство на отбраната и Министерство на енергетиката. Върна се и идеята за това в Министерство на отбраната да има ротация. Нямам нищо лично против Тодор Тагарев, напротив, още от самото начало с ентусиазъм приех участието му", коментира кандидат-премиерът.

"Всеки един не може да не надмогне личното в името на националното. Всички заедно трябва да върнем диалога и разума и да работим за България", подчерта тя.

Габриел обясни, че не иска лично извинение. "Искам извинение за всички онези жени и професионалисти, които отговорно заемат високи позиции и извинение за това, че в един екип уважението между мъжете и жените е принцип, от който няма да отстъпя".

БНТ, „Панорама"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.