• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Екатерина Захариева: ПП-ДБ имат още малко време да размислят и да подкрепят кабинета на Мария Габриел

Екатерина Захариева: ПП-ДБ имат още малко време да размислят и да подкрепят кабинета на Мария Габриел

/КРОСС/ ПП-ДБ имат още малко време да размислят и да подкрепят кабинета на Мария Габриел. Моят призив към тях е да кажат с кой от приоритетите на Мария Габриел не са съгласни. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Тя заяви, че се надява разумът в коалицията да надделее, защото звучи несериозно да очакват подкрепа за втория мандат, ако категорично отхвърлят първия. „Те не виждат нито един достоен човек от ГЕРБ, който да влезе в правителство, но в същото време очакват от 69 народни представители, недостойни хора, да ги подкрепят. Това, извинявайте, ама е абсолютно безсмислено. По законодателната програма и по спешните закони, включително и по съдържанието им, нямаме разминаване на 99% от тях", каза Захариева.

Тя определи твърденията на Владислав Панев, че лидерът на ГЕРБ е принуден да подкрепи втори мандат на ПП-ДБ, за да избегне наказателно преследване от главния прокурор, като смешни и несериозни. Допълни, че никой от ПГ на ГЕРБ-СДС не се страхува в лично качество от заканите на Гешев.

„Лидерът ни много пъти е казвал, че ако се разберем предварително, това в чий мандат е е технология. Лошото е, че не виждам да сме се разбрали предварително и не виждам логика как, ако не се случат нещата с първия мандат, ще се случат с втория", коментира още Захариева.

Разговорите между ГЕРБ, ДПС и ИТН за състава на проектокабинета "Габриел" продължават и в момента. Съставът му ще бъде обявен утре.

„Крайно време е България да има редовно правителство, защото две години сме в режим на свободно падане. Убедена съм, че ще ни разделят от Румъния, ако няма редовен кабинет и съм убедена че това може да се случи още тази година. Ако няма редовен кабинет, няма как да влезем в „Шенген", защото няма как да се изгради доверие към държава, в която две години не се знае какво се случва. Изглеждаме много несериозно в очите на другите държави, както и на българските граждани", заяви Захариева.

Тя коментира, че няма обяснение за поведението на БСП и защо в рамките на няколко часа миналия понеделник са променили позицията си относно подкрепата си към Мария Габриел.

Тя изтъкна, че 49-ият парламент разполага с конституционно мнозинство и това е проличало при гласуването на промените в НПК в петък. За да има правителство на конституционната реформа, обаче, първи трябва мнозинство за правителство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Днес се разсеяха всякакви съмнения, че всички така наречени десни партии, а именно - ГЕРБ, ППДБ, ДПС, са всъщност създадени и назначени от колониалните власти структури и политици. Всички те са една монолитна група слуги на колониалната власт, без морал, без ценности, без милост към народ и държава, в името на собственото си материално благополучие. Те ни продават и унищожават всеки ден. Те наричат себе си - елит, цвят на нацията. С такъв елит, такъв живот ще водим... :( Виктор Папазов

23.05.2023 01:38:58

Анонимен

Закани, заплахи и ултиматуми. Папагали на мутренските прийоми.

22.05.2023 13:53:23

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.