• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Цончо Ганев: „Възраждане" иска политики, не министри

Цончо Ганев: „Възраждане" иска политики, не министри

/КРОСС/ Борисов и Пеевски - това е служебното правителство, с бледо участие на ПП-ДБ с няколко министри. Разбира се, има и един на президента. Това каза заместник-председателят на „Възраждане" Цончо Ганев в предаването „Говори сега" по БНТ.

„Възраждане" инициира искане за сваляне на правителството. „По новата Конституция имаме действащ парламент и имаме всички основания да искаме оставката на това правителство. Убедихме БСП и ИТН да се включат. Интересно е, че ПП-ДБ по всички студиа обясняват, че те са опозиция и искат това правителство да не е в този вариант, защото е прекалено близко до ДПС и ГЕРБ. В същото време не се подписват и не искат да свалят правителството. За пореден път показаха истинското им лице, те са малкият партньор на ДПС и на ГЕРБ", допълни той.

Цончо Ганев подчерта, че от "Възраждане" многократно са предупреждавали за предстоящата конституционна криза.

„От първия ден, в който падна правителството на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ видяхме, че ние сме на прага на конституционна криза - нещо, за което нашите юристи ги предупреждаваха още, когато се променяше Конституцията. Конституционната реформа се случи в кабинета на Пеевски, а ПП-ДБ обясняват колко хубаво са направили. Всички виждаме в каква ситуация сме в момента", коментира Ганев.

Служебното правителство не може да гарантира честни избори, смята той. Ниската избирателна активност е решаваща за манипулирането на вота.

„Възраждане" иска политики, не министри, категоричен бе заместник-председателят на партията. „Никой не гласува за „Възраждане", за да стане Костадин Костадинов или Цончо Ганев министър. Хората гласуват за политики. Причината да не влезем в управлението е, защото имаме точно и ясно поети ангажименти към нашите избиратели за конкретни политики", заяви той.

Сделката с „Боташ" ще струва милиарди на българските граждани. „Имаме дълбоки съмнения, че вкарването на случая с прокуратурата ще има някакво развитие. Развалянето на договора ще ни струва приблизително 2 милиарда", обяви Ганев.

Петър Волгин не е водач на листата за евровота, защото не е част от „Възраждане", обясни той.

БНТ, „Говори сега"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.