• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Промени в разписанието на влакове заради ремонт на гара Синдел

Промени в разписанието на влакове заради ремонт на гара Синдел

/КРОСС/ Заради ремонта, който се извършва на гара Синдел от 27 юли до 6 август, предстоят промени в организацията на влакове за определени часови интервали, като за нощните влакове няма да бъдат въвеждани ограничения. Ситуацията с ремонтните дейности ще наложи да бъде използван и автобусен транспорт, който ще бъде осигурен от държавните железници и няма да се налага пътниците да закупуват други билети.

Промените в движението на влаковете ще бъдат разделени в два периода - от 27 до 31 юли ще бъде променена организацията на движение на три бързи и два пътнически влака между Варна, Провадия и гара Юнак - Варна.

Пътниците от тези влакове ще се превозват с автобуси в част от разстоянието между посочените гари.

Вторият период от променената организация на влакове е от 1 до 6 август и той ще засегне движението на два бързи и три пътнически влака и отново ще има извършване на превози с автобуси на част от разстоянието, обяснява инж. Ивайло Георгиев, ръководител отдел „Организация на превозите" в БДЖ Пътнически превози:

„Пътниците, които пътуват по направление Варна, на гара Провадия от направление Плевен към гара Варна ще направят прекачване от влаковата композиция на автобуси. С автобусите ще пристигнат до крайната си дестинация Варна. По обратно направление автобусите ще тръгват от гара Варна до гара Провадия и от там пътниците ще направят трансфер на влакова композиция. Превозът с автобуси не предполага допълнително заплащане от страна на пътниците. Те пътуват с влаковите документи за превоз".

От БДЖ казаха още, че следят ситуацията с броя на превозваните пътници, за да не се стига до ситуация, пътуващите от влаковете да са повече, отколкото може да превозва един автобус:

„Ако се появят в последният момент повече пътници, нашият персонал във влаковете сигнализира на оперативните служители и фирмата изпълнител, която извършва тези превози има готовност за осигуряване на допълнителен брой автобуси според нуждите".

За нощните влакове в посочените дни не се предвижда да има промени.

„Ние отчитаме факта, че пътуващите предпочитат предимно нощните влакове и затова те няма да имат корекции по маршрута".

За „Хоризонт" инж. Ивайло Георгиев каза, още че е добре пътниците от рано да проверят за разписанието и промените на влаковете. Подробна информация е поместена на сайта на компанията и в електронното разписание на БДЖ. Там са описани часовете на тръгване и пристигане. Има информация и за прикачването на автобусите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.