• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Мая Манолова: Отношенията с „Газпром“ трябва да бъдат нормализирани

Мая Манолова: Отношенията с „Газпром“ трябва да бъдат нормализирани

/КРОСС/ Кампанията „Не плащай" е основна за „Изправи се, България". Това е форма на натиск, на протест, чрез която искаме да наложим волята на народа на спекулантите, на монополистите и на некадърните и корумпирани политици. Това каза Мая Манолова от „Изправи се, България" в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Един от основните виновници за състоянието на „Топлофикация-София" е на столичния кмет и Столичния общински съвет, смята тя. 480 милиона са задълженията на дружеството към „Булгаргаз" и 1 милиард - към БЕХ.

Отношенията с „Газпром" трябва да бъдат нормализирани, смята тя, и да се гарантира, че няма да бъдат търсени неустойки от България заради действащия договор. „Газпром" се готви за арбитраж и това се вижда от фактура, издадена от „Газпром" на „Булгаргаз" от края на месец юни. 1,5 милиарда неустойки по договора ще бъде тежка щета и бреме, които българите трябва да платят през следващата година", предупреди Манолова.

Само за юли, август и септември щетата за българския бюджет от прекратения договор с „Газпром" и купуването на руски газ чрез посредници е в размер на 580 милиона лева, посочи тя. „ПП предадоха интересите и надеждите на хората от площадите. Те възпроизведоха модела на Борисов и схемите на Борисов и върнаха посредниците в газа. В резултат на тяхното управление имаме свръхпечалби на определени компании и драстично обедняване на българския народ. Тяхното наследство е 60% по-скъпо парно и вода, пет пъти по-скъп газ и метан, 1 лев спекулативно върху бензина", изброи Манолова.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Ония с коня

Я да каже сестра Галева, къде набута зет си Мартинчо, са си клати краката. В министерството на добра заплата, и на длъжността нищоправец...

18.09.2022 13:49:35

Анонимен

Газпром е руска фирма и нормалните отношения с нея преминават през нормални отношения с Русия. Тези, които изгониха неоснователно цялото руско посолство и консулствата да поемат политическа отговорност, независимо, че това не означава тяхна материална отговорност, каквато ще отнесе българската държава под формата на лишения на народа.

18.09.2022 13:41:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.