• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Даниел Смилов: Служебното правителство трябва да върне „Газпром“ обратно в България

Даниел Смилов: Служебното правителство трябва да върне „Газпром“ обратно в България

/КРОСС/  Голяма част от хората са притеснени за икономиката. В безпрецедентни кризи сме. Голяма част от това, което хората виждат като икономически проблеми не е резултат от дейността на правителството. Това е външно привнесена инфлация, енергийни политики от страна на Русия, която използва газа като оръжие във войната спрямо Украйна". Това коментира в "Тази сутрин" политологът Даниел Смилов.

Всички, които говорят, че трябва да се закачим на „Газпром", за да си осигурим стабилност на енергетиката, трябва да се замислят. Това е смешен аргумент, заяви той.

Задачата на служебното правителство оттук нататък е да намери нов траен и дългосрочен ангажимент от страна на други източници на природен газ, на мнение е Смилов.

Задачата на служебното правителство ще е да върне спокойствието в гражданите. Единственият начин е да върне „Газпром" обратно в България. Аз също съм „за" алтернативни доставки, но геополитиката и инфраструктурата в енергетиката не ни дават възможност да имаме кой знае колко алтернативи от „Газпром". Това е генерален проблем на българските правителство през последните години, каза от своя страна политологът Слави Василев. По думите му българското правителство се е отказало от „Газпром", а не „Газпром" от българския пазар.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Точно така „българското правителство се е отказало от „Газпром", а не „Газпром" от българския пазар”. Руската страна приема долари на новооткритата сметка от Газпрам, а не на вече закритата, която Запада има възможност да я блокира. Не смятайте, че всички са балъци, за да вярват на свободни съчинения. Доставчикът в договора е в пълното си право да закрива и открива сметки, по които купувача да плаща. Изявлението на руската посланичка действително е политическо и несъмнено е по указание от Москва, не е самоинициатива и е от голямо значение, защото независимо от враждебното отношение на българските управници е израз на добра воля. Истината която прозира от изявлението на премиера е, че доставките на американски втечнен газ не са нещо завършено и сигурно. Цената му обаче по понятни причини не се споменава

29.07.2022 16:40:22

Анонимен

Точно така! докато не се намери друга "истинска" алтернатива

29.07.2022 13:00:14

САМО ПИТАМ

ТОЗИ КОЗЯШКИ ЛАКЕЙ НЕ СЕ ЛИ УСЕЩА КОЛКО НИзКО СЕ ОПИТВА ДА МАНИПУЛИРА ХОРАТА С ВСЯКО ПОКАЗВАНЕ НА ЕКРАН !????

28.07.2022 22:25:03

Анонимен

Ако Марин Райков стане служебен външен министър,русофобията на Кирил Петков ще има наследник.Голямата въпросителна е защо Румен Радев е харесал за служебен външен министър именно този дoносник на РУМНО? Марин Райков Николов е роден на 17 декември 1960 г. във Вашингтон, САЩ, където баща му Райко Николов /офицер от Първо главно управление-Държавтна сигурност на НРБ/ работи по това време под прикритието на дипломат в българското посолство, Всеки един роден на територията на Съединените щати автоматично получава американско гражданство, т.е. лицето Марин Райков най-вероятно е и гражданин на САЩ. Това между другото… Ако служебен външен министър ще е Марин Райков /сега посланик във Великобритания/, русофобията ще е доминираща в мандата на служебния дипломат №1. Въпреки че е посланик и не е негова работа публично да осъжда действията на други държави, посланикът ни в Лондон на два през тази година нападна Русия. През януари, в интервю за Би Би Си, той осъди искането на Москва за изтегляне на силите на НАТО от България и Румъния, наричайки го „неприемливо“. През юли посланикът ни в Лондон отново влезе в тв ефира, този път в Би Ти Ви, като осъди действията на руския посланик Митрофанова, наричайки поведението й „неприемливо“. От дипломатическа гледна точка, фиксирана и във Виенската конвенция, това поведение на българския посланик е повече от неприемливо. Подобни декларации са само в прерогативите на външния министър на страната, а не на неговия посланик в чужбина, при това акредитиран в трета страна. Ненормално е посланикът в Лондон да изземва функциите на министъра на външните работи и да дава оценки на действия на която и да е трета страна. Поне за мен тези две изявления на Марин Райков са съгласувани с президента, но не и с министър Теодора Генчовска. Затова не бива да имаме никакви илюзии: демонстрираната русофобия от Марин Райков е сигнал за приоритетите му като служебен външен министър. Добре е да припомним още два факта от неговата биография: Като служебен премиер, назначен от президента Плевнелиев, Райков влезе в конфликт с посланика на Русия в София Юрий Исаков. В качеството си на заместник-министър на външните работи Марин Райков не даде разрешение за поставянето на паметник на съветска подводница в България с довода, че през Втората световна война тя е потопила български кораб. В разгара на Косовската война /1998-1999/ зам.-министър Марин Райков бе човекът, който отказа да предостави въздушен коридор за самолети на руските ВВС. Голямата въпросителна e дали това е избор на българския президент или на друга държава от евроатлантическия лагер?

28.07.2022 17:02:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.