• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Гешев: Изнасянето на секретни документи се нарича политически шпионаж

Гешев: Изнасянето на секретни документи се нарича политически шпионаж

/КРОСС/Главният прокурор Иван Гешев коментира акцията в Президентството от Червен бряг, като намекна, че става въпрос вероятно за шпионаж. По думите му няма нищо странно в операцията. Става въпрос за изнасяни секретни документи, които после някакси са се оказали в касата на съветника. Съвсем нормално е да се види какво има в тази каса, смята Гешев.

„Един от тях е извадил секретни документи пред съда, които нерегламентирано са изнесени от Държавна агенция разузнаване и казва, че си ги е намерил в касата. Намерени са интересни неща и в други лица, има две лица под домашен арест. В едното е намерена чувствителна информация, касаеща държавна агенция разузнаване. Ние имаме проблеми със законодателството. Това, което ви описвам, дали е престъпление, или не, ще реши съдът. Но в едни други държави, като САЩ, това се нарича политически шпионаж, но у нас няма такъв текст", заяви още Гешев. Той призова депутатите да намерят правни механизми, които ползват Германия, Франция, Италия за борба с мафията.

"Единственото, което ще кажа е на президента, защото той отправя някакви призиви към прокуратурата, аз ще му отговоря - когато той седне със себе си и да се изясни коя от двете тези поддържа - едната отпреди седмици, че не вярва на прокуратурата, а сега призовава да разследваме.

Да се изясни и когато стане ясно със себе си, ние ще му отговорим. Прокуратурата не се притеснява да разследва нито Доган, Пеевски, Борисов, помните как извършихме действия в министерството на екологията, ГДБОП", заяви още Гешев.

Попитан за акцията на Христо Иванов, главният прокурор му пожела успех в опита да се прави на щурмовак и дори допусна, че бившият правосъден министър може да си направи коалиция с Волен Сидеров.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А това, което прави Гешефф, се нарича политически шантаж.

09.07.2020 17:39:18

Анонимен

Гешев май се прави на интересен. Президента иска читава прокуратура да прави безпристрастни и професионални разследвания. Едновременно с това прокуратурата да не действа избирателно. Гешев трябва да изхвърли от лексиката си думата политика и политически в какъвто и да било контекст. Като цяло впечатлението което създава е че играе в отбора на Бибитко.

09.07.2020 16:58:16

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.