• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

„Силуети от Париж” в Музея на GISSEN

„Силуети от Париж” в Музея на GISSEN

/КРОСС/ "Силуети от Париж” е новата изложба с рисунки в Музея на GISSEN /www.gissenartmuseum.wordpress.com/. Рисунките са направени по време на престоя ми в Париж, споделя Живко Тенев – GISSEN. Тук не става въпрос за рисунки от натура, това са преди всичко рисунки, създадени по впечатления. Не са много творците, които дръзват да покажат свои рисунки в изложба. Рисунката показва истинската същност на артиста и както казва Илия Бешков: „Вие трябва да рисувате фигурата на един човек така, че като обърнете листа наопаки, да затежи и увисне като прилеп на таван!… Рисувайте, рисувайте докато сами се превърнете в рисунка…” Не зная колко от днешните артисти правят това, но аз за себе си вече се престраших да показвам своите рисунки, споделя още GISSEN.

От няколко години той експериментира в областта на дигиталното изкуство, но успоредно с това продължава да работи и с традиционните стилове и техники. GISSEN е едно от най-креативните имена в новото българско изкуство от началото на 21-ви век. През последните 12 години той е показал над 150 различни свои изложби – живопис, графика, рисунка, карикатура, плакат, фотография. По-голямата част от тях са реализирани във виртуалната реалност на Галерия GISSEN, а най-значимите вече се намират в Музея на GISSEN, който заработи от началото на месец февруари т.г. 

Сред най-успешните му графични проекти са „Гротески” /2008/, „Вътрешен ритъм” /2008/, „Матриархат” /2008/, „Първична хармония” /2010/, „Японски графики” /2013/, „Графики от стария грамофон” /2016/, „Преображения” /2018/, „Деветата земя” /2018/, „Red&Blue” /2019/, „Геометрия на сънищата” /2019/, „Рисунки от Париж” /2020/, „Драскотини в пясъка” /2020/ и рисунките „Парижки провокации” /2021/.

Произведенията на GISSEN могат да бъдат закупени освен от Музея на GISSEN и през онлайн от платформата за изкуство ARTPAL.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.