• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Пролетни тенденции за 2024 г. и какво търсят българите, според платформата GLAMI

Пролетни тенденции за 2024 г. и какво търсят българите, според платформата GLAMI
Водещата европейска модна търсачка представя трендовете тази пролет и споделя данни от собствено проучване за нарасналото търсене в определени категории артикули

/КРОСС/ Слънцето грее все по-силно и по-дълго и с това казахме „чао" на зимата и посрещнахме китната пролет! С настъпването на така обичания нов сезон обаче възниква познатият стар въпрос: „Какво да облека?".

За да посрещнем топлите следобеди и приятните вечерни разходки със стил, от GLAMI.bg са се погрижили да ни подготвят за новите придобивки, които с удоволствие да наместим в гардеробите си. Платформата представя и данни от собствено проучване за нарасналото търсене в определени категории артикули за периода 1-ви март - 11-и април, спрямо изминалата 2023-а година.

70-те са обратно тук

Знаем, че модата е циклична. А ерата на Шер, София Лорен и Бийтълс е записала историческия си принос толкова трайно, че дори през 2024-а я разпознаваме на модния подиум в дизайнерските колекции от най-висок клас. Тази пролет на преден план отново ще бъдат велурените и хобо чантите, мрежестите балеринки, мокасините и материите тип „плетиво". GLAMI.bg отчита 80-процентов ръст в търсенето на артикули от лен - един от символите на 70-арската мода и любим плат за топлите дни. А по отношение на детайлите - тази година възкръсват ресните. От платформата споделят, че интересът към модели с ресни е нараснал с 67%, спрямо 2023-а година. Слагайте овалните очила, плетената рокля и хипи чантата и гледайте на живота като истински бохем!

Романтика и нежност

Дами, подчертайте своята женственост със закачливи аксесоари и ефирни материи и смело изразете своята неповторима същност чрез облеклото си. Що се отнася до избора на цветове - бялото ще бъде преобладаващо в пролетните колекции. Неговата деликатност е предпочитана и от представителките на нежния пол в България - данните на GLAMI показват, че търсенето на артикули в бяло е нараснало с цели 275%. Небесносиньото от пастелните цветове е регистрирало повишение в предпочитанията с 31%. Можете спокойно да подберете и други от тях - например бебешко розово или млечно лилаво.

Заложете и на нежните разцветки като десените с рози - те далеч не са демоде, тъй като интересът към тях е повишен двойно, със 100%. Без притеснения загатнете част от красотата, която се крие под дрехите ви, с прозрачни материи - потребителките на GLAMI.bg са повишили търсенето си именно на такива с 33%.


Луксът никога не остарява

Класното облекло си личи отдалеч и е сигурен начин да заявим своето присъствие, където и да сме. Истината е, че не е необходимо да инвестираме крупни суми, за да имаме луксозен стил. Той не се дължи и на марките и логата по дрехите, а е въпрос на правилен подбор и съчетание на материи и цветове. Макар на пръв поглед да звучи парадоксално, животинските принтове също биха могли да бъдат елегантно привнесени в облеклото, стига премерено да подчертават силуета и да не са в крещящи разцветки.

Този дързък избор е припознат и в България - резултати от проучването на GLAMI сочат, че търсенето на дрехи с животински десени е нараснало с 200%. Предпочитани също остават цветовете, които по презумпция изглеждат скъпо и благородно, а именно червено и бордо, чието търсене в същия период се е повишило съответно със 133% и 50%. Финото плетиво е чудесен избор за луксозния стил - интересът към жилетките именно от такава материя се е увеличил със 75%. Нашумелите през последните години обувки Birkenstock също се радват на по-високо търсене, чийто ръст е отчетен на 111%, в сравнение с 2023-а година. Този тип пролетно-летни сандали, освен удобни, са и един изчистен завършек на цялостното облекло.

Вашият стил е вашият почерк, а с настъпилата пролет имате повече от подходящ повод да привнесете нови попълнения в своя гардероб. Продукти от горепосочените трендове можете да откриете в платформата GLAMI. Търсачката предоставя на ваше разположение богат избор модни артикули, а ако имате колебания в конкретния си избор, софтуерът, базиран на изкуствен интелект, ще ви отведе до правилната находка само с няколко клика.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.