• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Затвор и глоби за британец и двама българи, хванати с десетки боеприпаси и хероин за милиони

Затвор и глоби за британец и двама българи, хванати с десетки боеприпаси и хероин за милиони
Тримата бяха задържани на 16 септември 2019 г. в София при специализирана операция

/КРОСС/ Шест години лишаване от свобода при първоначален строг режим и 20 000 лева глоба за британски гражданин, който беше признат за виновен за ръководене на организирана престъпна група за държане и разпространение на огнестрелни оръжия, боеприпаси и хероин в особено големи размери. Присъдата е издадена от Специализирания наказателен съд, съобщават от прокуратурата.

Наказания съответно от 3 години и шест месеца и 2 години лишаване от свобода и глоба от по 20 000 лева получиха двамата участници в групата - български граждани, ангажирани с разпространението на незаконните оръжия и наркотици.

Тримата са задържани на 16 септември 2019 г. в София при специализирана операция на ГДБОП и СДВР под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

В хода на разследването в къща в софийското село Бистрица, обитавана от ръководителя на групата Лийполд Алдред, са намерени и иззети няколко десетки пистолета от различни марки, част от които със заличени номера или преправени от газови в бойни. В къщата, както и в автомобил, ползван от участниците в групата е намерен и иззет хероин на обща стойност 4,1 млн.
лева, предназначен за черния пазар.

До задържането на британския гражданин през септември 2019 г. той е бил издирван с Европейска заповед за арест.

Пред съда тримата участници в престъпната група са се признали за виновни. Присъдите им са приведени в изпълнение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Адвокат Елена Гунчева

Честито, народе, още една служба се роди от законодателните напъни на мислителите в Народното събрание. Този път координираща, между ДАР, ГДБОП, ДАНС, МВР, митниците и прочие служби, на които вече им изгубих броя, но пък в Закона за държавния бюджет ясно се вижда колко ни струват. Новата служба щяла да се бори и с хибридните атаки и асиметрични рискове и заплахи. Според мен нещо асиметрично има в мисленето на политиците, но какво ли разбирам аз…. Преди години си имаше една служба Държавна сигурност и май се справяха много по-успешно от десетките сегашни служби, които не знаят вече за какво отговарят, толкова често им променят законите и началниците. Създават хиляда служби, а след това още 100 да ги координират. Несериозно е! И защо ли си мисля, че тази работа трябва да я оставят на професионалистите. Явно нещата сега се вършат от калинки, които не знаят какво да правят и как да се координират. Но пък ние ще плащаме за новото звено. Да, милион и половина на година не е особено много. Но не могат ли да се дадат примерно за нещо по-полезно? Гербавите наваксват липсата на мозък и професионализъм у кадрите си с количеството им, назначени на всякакви измислени служби и службички, заети с нищоправене. Но количеството качество не прави. Освен ако не погледнем реалността – количеството некадърници опоскват като милиони скакалци държавата. Пълна управленска безпомощност! Това е ГЕРБ и патериците им!

21.05.2020 16:03:11

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.