• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Съобщават кой ви звъни по телефона с ново приложение от Гугъл

Съобщават кой ви звъни по телефона с ново приложение от Гугъл

/КРОСС/  Съобщиха важна новина за всички, които ползват смартфони. Google е на път да въведе една от най-полезните си функции от години, като ви помогне да разберете кой ви се обажда от не познат номер.

Това е идеята на приложения като Truecaller, а сега Google изглежда обмисля подобна функция за търсене на непознати номера за своето приложение Phone. В бета-версията 127.0.620688474 на приложението Google Phone има опция, наречена "Lookup", за номера, които не са запазени в контактите ви.

Когато я изберете, се показва списък с приложения, които могат да обработват намерението "търсене в интернет", включително приложението на Google. Изборът на приложението на Google инициира търсене на номера - задача, която преди това се извършваше ръчно чрез копиране и поставяне на номера в търсачката на Google. Целта изглежда е бързо да се идентифицират предприятия с индексирани от Google данни за контакт, които може да са ви се обадили.

Тази функция обаче може да не е толкова полезна за идентифициране на частни лица. Затова приложения като Truecaller едва ли ще бъдат засенчени от тази нова функция.

Въпреки това Truecaller и други подобни приложения биха могли потенциално да се интегрират в тази система, позволявайки на потребителите да извършват търсене в техните бази данни с едно натискане на бутон, предлагайки допълнително удобство. Съобщава се, че тази функция е налична в Япония от март и може да бъде въведена в световен мащаб през юни. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.