• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Руските туристи ще могат да пътуват в Черна гора без PCR тестове и ограничения

Руските туристи ще могат да пътуват в Черна гора без PCR тестове и ограничения

/КРОСС/ Руските туристи могат да влизат в Черна гора без PCR тестове за коронавирус и без виза, както преди пандемията от КОВИД-19, заяви в интервю за ТАСС черногорският министър на икономическото развитие Яков Милатович, който участва в Петербургския икономически форум.
Милатович каза, че в случай на заразяване с коронавирус по време на престоя в Черна гора туристите ще получават безплатна медицинска помощ, а преди връщането в страната си - безплатен PCR тест.
Министърът отбеляза, че туризмът се е свил с 85 процента през 2020 г., което е довело до спад с 15 процента в икономиката на страната.

Той каза, че се надява на възстановяване на полетите от Русия в най-близко време, като отбеляза, че епидемичната ситуация в Черна гора вече позволява това. Милатович припомни, че полетите бяха спрени през март миналата година и още не са подновени.

Черногорският министър каза още, че Черна гора очаква в близките дни доставка от около 40 000 дози руска ваксина Спутник V, от която вече са доставени 10 000 дози.

Милатович изтъкна, че в Черна гора вече са ваксинирани 30 процента от пълнолетните граждани, в момента в страната има само 600 активни случая на коронавирус, което е 0,1 процент от населението, а някои райони от страната, включително и крайбрежни зони, са почти напълно свободни от ковид.

От вчера Черна гора отвори границите си за граждани на страните от ЕС и на Израел, които могат да влизат на нейна територия без изисквания във връзка с КОВИД-19.

Досега само граждани на съседните страни от региона можеха да влизат в Черна гора без тест за коронавирус или сертификат за ваксинация.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.