• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Емил Караниколов: Държавната компания ще направи прозрачен пазара на горива

Емил Караниколов: Държавната компания ще направи прозрачен пазара на горива

/КРОСС/ По отношение на регулацията на пазара на горива, има една независима комисия, която си върши работата. Трябва да се обърне внимание последните три години какви мерки се взеха в сектора. Преди около година и половина беше направена една презентация на една виртуална зала, където три администрации, които контролират горивата - митниците, службите, направихме заедно звено, в което да се контролират всички данъчни складове, всичките рафинерии с камери и видеонаблюдение. Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Емил Караниколов, министър на икономиката. Той допълни, че е бил приет и Закон за горивата, който беше приет със сериозни протести, с корекция от КЗК, че законът не създава достатъчна конкуренция и той беше преработен.

Министърът на икономиката припомни, че държавата притежава два данъчни склада, които притежават допълнителни празни обеми - идеята на управляващите тези обекти да преминат към новото държавното предприятие. Дадем ли допълнителни мощности - много други участници ще може да влязат на този пазар, което означава по-добри цени и по-голямо качество на горивата, каза министърът.

На въпрос дали действията на държавата не подпомагат друг играч на пазара, икономическият министър отговори, че Държавната компания ще дава възможност за повече публичност и прозрачност. Ние не казваме, че само държавата ще може да ползва складовете, а напротив - колкото повече участници, толкова по-добре, каза още той. Емил Караниколов допълни, че според КЗК няма достатъчна конкурентност в момента, становището е от миналата година. По думите му по време на пандемията е имало много динамични цени на горивата и са засечени разминавания между ниските цени на петрола и цените по бензиностанциите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Аз вярвам

Дрън дрън, още 2 хил калинки на заплата като за свои хора!

28.05.2020 11:13:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.