• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Със “Со кротце, со благо и со малце кьотек” протестиращите поискаха оставка

Със “Со кротце, со благо и со малце кьотек” протестиращите поискаха оставка

/КРОСС/ Хиляди се събраха на 12-ият ден на антиправителствени протести в страната. Протестът продължи да се провежда пред Народното събрание, където започна още в 7.00 ч. сутринта.

Множеството скандираше “Оставка”. На паметника на Цар Освободител бе разпънат транспарант, на който пише “Бойко, иди си!”. За кратко бе блокирано и кръстовището на Орлов мост.

Сред плакатите, които носеха гражданите, можеше да се прочетат и думите, приписвани на министър-председателя Андрей Ляпчев: “Со кротце, со благо и со малце кьотек”.

“Хазартът не е Божков” и “Добре дошли в чакалнята на тоталния монопол над бизнеса” са сред другите плакати.

„Аз съм от Бургас. Тук сме цялата игрална индустрия. Протестираме във връзка с приетата на второ четене поправка в Закона за хазарта”, каза Милен Тотев. Мирослав Младенов обясни, че те се събрали днес в знак на протест срещу кампанията, която, по думите му, се подела от цялата държава по очерняне на хазартния бизнес и игралната индустрия. „Очевидно с приемането на поправките в този закон крайната цел е затварянето на хазартния бизнес и на игралната индустрия и монополизирането й от определени кръгове, които за нас в момента не са известни, но посоката е съвсем очевидна”, посочи мъжът.

За Виктор това е 11-ят му ден на протест. „Тук съм защо изключително много искам да покажа гласно, че това, което продължава, трябва да спре”, заяви той и допълни: “Начинът, по който това правителство управлява, трябва да спре, защото е извън рамките на това, което аз считам за морално, за право, и за стойностно”, посочи младият мъж.

„Ние протестираме основно срещу избирането на Гешев”, каза Валери, който не е сам на протеста днес. По думите му, оставката на правителството е втората цел на протеста. „Трябва да има добра съдебна реформа”, каза той.

Антиправителствени протести се проведоха и в други градове на страната.

Стотици граждани на Стара Загора се събраха за пореден ден на антиправителствени протести в града. За първи път сред протестиращите бе издигнато и чучело на премиера Бойко Борисов.

То бе начело на шествието, което стигна до офиса на партия ГЕРБ в града, където куклата бе запалена и изгорена.

Исканията на протестиращите са оставка на цялото правителство и на главния прокурор Иван Гешев.

Жителите на Смолян също поискаха оставката на кабинета “Борисов 3” и на Гешев. На 12-ия ден от антиправителствените протести малък брой протестиращи се събраха пред общината в града и скандираха “Оставка”.След митинга, те тръгнаха на шествие до стария център на града. Заради протестите временно беше блокирано едното платно на бул. “България”.

 

*Снимка: БГНЕС

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.