• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Мая Манолова: Готови сме за разговори с ИТН и ДБ

 Мая Манолова: Готови сме за разговори с ИТН и ДБ

/КРОСС/ Нашата главна задача в това Народното събрание е да изпълним волята на обикновените хора на България да живеят в справедлива, богата, просперираща правова държава, в която всеки почтен човек да се чувства справедливо оценен и подкрепен.

Манолова заяви, че са взели решение да заменят в името си "Мутри вън" с "Ние идваме" - "за да изгоним мутрите".

Трябва да се променят и законите, така че мутризация в бъдеще да не бъде възможна, независимо от това кой е на власт, допълни тя.

Манолова заяви, че нищо няма да ги спре да се върнат обратно на площадите при първия знак, че в тази сграда се извършва подмяна на волята на хората на протестите и на българските граждани.

Хората очакват от формациите на протеста да се обединят и да извършат пълна трансформация след десетилетия на застой. Очакват да застанем зад почтено правителство, което да се погрижи за хората, а не за интересите на партийните елити. Не целим и не договаряме постове или парцелиране на властта, каза още тя.

Според Манолова отговорността и правото са на "Има такъв народ".

Тя заяви, че парламентарната ѝ група е готова за разговори с ИТН и ДБ за подкрепа на правителство, посветено на дневния ред на българските граждани.

Днес парламентарната група ще внесе проект работата на Комисията по ревизия да продължи и в този парламент. Внасят също искане за изслушване на министъра на правосъдието и на МВР по повод искането за отстраняване на главния прокурор. Внасят и още един проект за решение за създаване на анкетна комисия за разследване на полицейското насилие по отношение на протестиращите граждани и разследване на подслушванията на опозицията, гражданските активисти, журналисти, на хората от протестите.

"Ние идваме, за да стигнем до най-тъмните ъгълчета на този позор - такъв какъвто е - незаконно подслушване, полицейско насилие, злоупотреба с власт по отношение на български граждани, на протестиращи български граждани, на опозиция. Ще настояваме виновните да си понесат отговорността", каза тя.

Внасят и законопроект за преизчисляване на пенсиите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Филип

И Мая Манолова също, както Христо Иванов е готова на всичко само и само да се докопат на някой пост и повече власт.

25.07.2021 18:31:17

Поли

Не си губете времето с ДБ, ясно е, че ще изпълняват задкулисни поръчки

23.07.2021 12:06:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.